Részletek
A grófi dűlőből, válogatott szőlők szüretéből, túlérett szőlőkből készítjük évről évre pincészetünk egyik csúcsborát. Az alacsony tőketerhelés koncentrált alapanyagot biztosít, a hordós erjesztés után hosszú hordós érlelés következik. További palackos érleléssel még érettebb, komplexebb bort kapunk.
Illatban határozott ásványos, köves jelleg dominál, háttérben aszalt gyümölcsök, mangó is megjelenik. Szinte berobban a szájba, határozott, lendületes, gazdag ízvilág. Az aszalt gyümölcsök ízben átveszik a dominanciát, a kifinomult hordós aromák jó harmóniában vannak, az ásványos jegyek színesítik a háttérben a kortyot. Utóíze nagyon hosszú, emlékezetes.
Javasolt ételpárosítás: Grillezett flekken, magyaros-fűszeres ételek, valamint érlelt sajtok kiváló kísérője.