Rekordot döntött a Somlói Juhfark Ünnep

Hatodik alkalommal rendeztük meg a Juhfark reprezentatív bemutatóját a Somlón. A sétálókóstoló látogatói rekorddal zárt: minden eddiginél többen voltak kíváncsiak a résztvevő 17 pince 28 Juhfark borára és a kiegészítő programokra.

 

Rekordot döntött a Somlói Juhfark Ünnep


Hatodik alkalommal rendeztük meg a Juhfark reprezentatív bemutatóját a Somlón. A sétálókóstoló látogatói rekorddal zárt: minden eddiginél többen voltak kíváncsiak a résztvevő 17 pince 28 Juhfark borára és a kiegészítő programokra.

A Juhfark különleges, ősi magyar szőlőfajta, kizárólag Magyarországon fordul elő, és döntő részben a Somlón termesztik. Visszafogottsága miatt kitűnően képes megjeleníteni a különlegesen ásványos és karakteres terroirt, amely az egész világon elismertté teszi a somlói borokat. Emellett sokoldalú is: minden borstílusban értékes bor készíthető belőle. A Somlón ezt a fajtát termesztik legnagyobb területen, és kiemelkedő szerepe van a borvidék identitásának meghatározásában is.

A kóstoló évről évre egyre több látogatót vonz, és mára az országos jelentőségű rendezvények között is mértékadóvá vált – stabil szakmai és közönségsiker. Most a Tornai pincészet hatalmas rendezvényterme már a nyitásra megtelt az érdeklődőkkel. Tornai Tamás, a házigazda megnyitója után Baráth Sándor a Nagy-Somlói Hegyközség elnöke tartott rövid előadást a mértékletes borfogyasztás kedvező élettani hatásairól és a somlói eredetvédelem jelentőségéről. Majd hét órán át, egészen a zárásig kimagasló érdeklődés mellett zajlott a sétálókostoló, ahol 17 pince képviselője nem csak bemutatta borait – összesen 28 tételt – hanem be is avatta az érdeklődőket a borok készítésének részleteibe.

Népszerűek voltak a kiegészítő programok is: a somlói dűlőket bemutató buszos kirándulásból ráadást kellett szervezni, és több mint teltházzal futottak workshopok és a pincét bemutató túrák is.

Tornai Tamás régi évjáratú Jufhark borok összehasonlító kóstolójával bizonyította, hogy a hegy különleges talajösszetételének köszönhetően a magas minőségű somlói borok nem öregszenek, sőt egyre gazdagabbá válnak. Ez fehérborok esetében világszinten is ritka, és különösen értékessé teszi őket. A résztvevők véleménye alapján a 2008-as Tornai Grófi Juhfark kiemelkedő példája ennek.

Mészáros Gabriella nemzetközi borakadémikus workshopja nem csak borokról szólt, hanem a kulináris felfedezés örömét kínálta: hat különböző stílusú borhoz kereste a legjobban illő, sokszor nem is ismert típusú sajtot, és így mutatta be, hogyan alakul ki harmónia és kölcsönös értéknövelő hatás sajt és bor között.

Egy ikonikus fajta, és így egy borvidék sikere nem csak a jó borokon múlik, hanem közösség és márkaépítés is kell hozzá. A somlói borászok régóta dolgoznak ezen, idén már közös standdal jelentkeztek a Budapesti Borfesztiválon, és több évre szóló támogatást is elnyertek az Agrárminisztérium marketingpályázatán. Fontos eleme a közös munkának, hogy a Juhfarkünnepen bemutatott borokat előkóstolón választották ki. Ez nem csak a minőségre garancia, de a borkészítési filozófiák és módszerek összecsiszolására is kitűnő alkalom. Ami szintén feltétele a közönség- és piaci sikernek, és a Somló ebben is jó úton jár.

 

Somlói Juhfark Ünnep 2021

Október 16-án hatodik alkalommal rendezzük meg a Somlón a Juhfark egyedülálló, reprezentatív bemutatóját, ahol a fajta összes kiemelkedő tétele megkóstolható. A borok készítői kínálnak, válaszolnak a kérdésekre, és a legsomlóibb borokkal együtt élvezhető a hegy összetéveszthetetlen varázsa is. A nagy sétálókóstolót kiegészítő programok és workshopok teszik még különlegesebbé. A rendezvényre jegy online csak október 15. este 10 óráig vásárolható!

Program

Sétáló kóstoló (13:00-20:00)
17 pince 28 Juhfarkja kóstolható egy helyen: a Tornai Pincészet rendezvénytermében 17 borászat kínálja összesen 28 Juhfark tételét. Jegyár 7900 Ft.

Workshopok
Nr1. Utazás a Somló körül  (14:00-15:30)
Buszos dűlőtúra a hegyen. Az úton érintett pincészetek legkedvesebb borai is megkóstolhatók. Jegyár 4900 Ft.

Nr2. A Juhfark arcai  (15:00-16:00)
Különböző évjáratú, nemzetközi díjnyertes Tornai Juhfarkok összehasonlító kóstolója. A somlói bor különösen hosszan érlelhető: nem öregszik, hanem gazdagodik a korral. Most különleges alkalmakra tartogatott, régi tételekkel, egy kóstolóba sűrítve élheted át ezt a varázslatot. Borok: Top Selection Grófi Juhfark 2019, Top Selection Grófi Juhfark 2017, Top Selection Grófi Juhfark 2016, Top Selection Aranyhegy Juhfark 2016, Top Selection Grófi Juhfark 2013, Classic Juhfark 2009, Top Selection Grófi Juhfark 2008. Vezeti: Tornai Tamás. Jegyár 5900 Ft.

Nr3. Vonzások és taszítások (18:00-19:00)
A sajtok világa és a Juhfark. Interaktív gasztro-kóstoló Mészáros Gabriella (WSET) vezetésével. Sajt és bor köztudottan jól kiegészítik egymást. De ugyanígy taszító is lehet a kapcsolatuk. A nemzetközi borakadémikus, nagysikerű könyvek szerzője most különleges kézműves sajtok és válogatott somlói Juhfarkok példáján mutatja be, mikor ad tökéletes élményt egy sajt és bor párosítás.Jegyár 7900 Ft.

Vezetett múzeum és pincetúra (14:00 és 17:30)
Ára 1000 Ft, jegyvásárlás a helyszínen.

A sétálókóstoló-jegy korlátlan kóstolásra jogosít a rendezvény teljes ideje alatt a részvevő borászok által kínált borokból, valamint tartalmazza a transzfert az alul megadott szállásokról. A workshopokra váltott jegyek csak kóstolójeggyel együtt érvényesek.

Budapest transzfer
A Juhfarkünnepre különjáratú buszt indítunk Budapestről.
Busz indulása: 2021. október 16. 10 óra, Budapest, BAH csomópont benzinkút
Busz visszaindulása: 2021. október 16. 20 óra, Tornai Pincészet
Jegyár oda-vissza 4900 Ft.

Helyszín
Tornai Pincészet, 8478 Somlójenő, Somló hegy 1242.


Résztvevő pincészetek
5 Ház Borbirtok, Barcza Pincészet, Bogdán Birtok, Csetvei Pincészet, Csordás-Fodor Borház, Dobosi Pincészet, Fekete Pince, Hegedűs-Szabó Pincészet, Kolonics Pincészet, Kőfejtő Pince, Kreinbacher Birtok, Somlói Vándor Pince, Szabó Pincészet, Szalai Pince, Tomcsányi Családi Birtok, Tornai Pincészet, Zsirai Pincészet

Szállás
A sétálókóstoló részvételi díja ezekről a szállásokról tartalmazza a menetrend szerinti transzfert: 5Ház Borbirtok, Hotel Kristály Ajka, JUFA Hotel Celldömölk, Kolonics Pincészet, Kreinbacher Birtok, SBB Vendégház, Várkapitány Pincészet

 

 

 

 

Állás

2021. 01. 06.
Borbolti eladó


Somló hegyi vinotékánkba keressük új munkatársunkat! Részletek:

 

Állás

2021. 01. 06.
Borbolti eladó


Somló hegyi vinotékánkba keressük új munkatársunkat!

Ha fontos számodra a rendezett, igényes munkakörnyezet, az innovatív szemlélet, a családias munkahelyi légkör, és szeretnéd megismerni a minőségi borok és vendéglátás világát, csatlakozz fiatal, vidám, lendületes csapatunkhoz!

Amit várunk:
középfokú végzettség
német vagy angol nyelvtudás
B kategóriás jogosítvány
saját gépkocsi

Előny:
kereskedelemben szerzett tapasztalat.

Jelentkezés
+36 70 930 1018, szemelyzet@somlo.hu  

 

 

Szent Iván Ünnep

Itt a nyár, ünnepeljünk együtt! Bor- és ínyenckóstolók, grillterasz, dűlőtúra, pincelátogatás, zene, jókedv 3 napon át, június 18-19-20-án. A program:

 

PÉNTEK

Grillterasz | 12:00 – 20:00 | étlap itt

Sétálókóstoló 10 somlói borászattal
16:00 – 19:00 | kóstolójegy 3500 Ft

Az ezerarcú hegy legkitűnőbb borai! Kóstolj válogatott somlaikat, beszélgess a borászokkal, ismerd meg a borkészítés titkait. A jeggyel szabadon kóstolhatod az összes bemutatott bort és részt vehetsz egy vezetett pincetúrán.

Résztvevő pincészetek:
Bogdán Birtok
Cornus Pálinkaház
Hegedűs-Szabó Pincészet
Inhauser Pincészet
Kolonics Pincészet
Kőfejtő Pince
Marton Pincészet
Somlói Vándor Pince
Tomcsányi Családi Birtok
Tornai Pincészet

Szarvasgomba és bor
18:00 – 19:00 | 7500 Ft | előzetes regisztrációval

Kevesen tudják, hogy ez a gasztronómiai különlegesség itt, Veszprém megyében is megtalálható. A bemutatót tartó „Erdőkerülő” csapatának célja, hogy alapanyagként is megismertesse és megszerettesse az érdeklődőkkel. Most feldolgozva is megkóstolhatjátok termékeikben – mégpedig Tornai borokkal párosítva, miközben a gombagyűjtés izgalmas részleteivel is megismerkedhettek.

Buli Herendi Zsolt DJ-vel | 19:00 – 24:00

SZOMBAT

Grillterasz | 11:00 – 20:00 |  étlap itt

Kerékpártúra
14:00 – 17:00 | 3500 Ft

Vezetett kerékpártúrára hívunk a Somló körül, kitérővel a dobai Erdődy-kastélyba, ahol egy frissítő fröccs mellett Horváth Zoltán polgármester kalauzol minket körbe a kastély csodálatos angolparkján. A túra hossza 3-4 óra, az útvonal sík, kisforgalmú utakon halad, így nem megerőltető annak sem, aki nem biciklizik rendszeresen. A program ára tartalmazza a kerékpárt, a vezetett sétát és a frissítő fröccsöt vagy szőlőlevet.

75. Jubileumi dűlőtúra
16:00 | 6500 Ft | előzetes regisztrációval

Kóstold meg a bort ott, ahol a szőlő terem! A Tornai Pincészet idén ünnepli 75. születésnapját, ezért különleges dűlőtúra-programot állítottunk össze, amelyen a Somló, dűlőink és borászatunk történetét is megismerheted. Bemutatjuk a hegy legjellemzőbb szőlőfajtáit, és közben a belőlük készült borokat kínáljuk.

Foci és fröccs
15:00 | Magyarország – Franciaország EB mérkőzés

Élvezd a meccset kivetítőnkön, jó társaságban, hideg fröccs kíséretében!

75. Jubileumi borkóstoló Tornai Tamással
18:00 | 14990 Ft | előzetes regisztrációval

A pincészet alapításának 75. évfordulója alkalmából Tornai Tamás tulajdonos különleges utazásra invitál benneteket: most olyan tételeket kóstolhattok, amelyeket hosszú évek óta féltve őriztünk erre az alakomra. A kóstolón elsőkézből ismerhetitek meg a pincészet 75 évének történetét az alapítástól napjainkig.

Vezetett Pincetúra
12:00 – 19:00 |
igény szerinti indulásokkal | 1000 Ft, a helyszínen

Horváth Zsófia borász vezetésével megtekinthetitek a Somló múzeumot és a pincét, olyan helyekre és történetekbe is bepillantást nyerve, amire a hétköznapokban nincsen lehetőség. A túrán egy pohár Prémium Juhfarkat kínálunk.

Parti Herendi Zsolt DJ-vel | 19:00 – 02:00


VASÁRNAP

Brunch és Bor
11:00 – 18:00
| egész napos reggeli a teraszon

Vasárnapi gyógyító ebéd, étlap itt

Érdeklődés, regisztráció:  +36 70 663 2132

 

 

 

 

Pünkösdi Pincejárás

 

Ha Pünkösdkor jó az idő, jó lesz a szőlőtermés is, tartja a népi bölcsesség. Ezért Pünkösd ünnepén kinyitjuk a pincét, hogy becsalogassuk a jó időt! Ezekkel a programokkal várunk:

 

Pünkösdi Pincejárás

 

Ha pünkösdkor jó az idő, jó lesz a szőlőtermés is, tartja a népi bölcsesség. Ezért Pünkösd ünnepén kinyitjuk a pincét, hogy becsalogassuk a jó időt! Ezekkel a programokkal várunk:

Május 23., Pünkösdvasárnap

Vasárnap a pincészeté a főszerep! Kóstolj, látogasd meg egyedülálló múzeumunkat és járd be a borospincét, szakértő vezetéssel. Pihenj meg egy pohár borral a kezedben és élvezd a grillterasz remek életeit. És hogy még jobb legyen a hangulat, abban Arany Ákos zongorista segít, aki 25 éve zenél szerte a világon. Könnyed dallamok, kiváló borok, ételek és a hegy varázsa! Gyere el, és éld át a Somlót!

Kóstolójeggyel részt vehetsz a pincetúrán, és négy szabadon választott Tornai bort kóstolhatsz meg (4x0,5 dl). A jegy ára: 3000 Ft/fő

Pincetúra: 11:00-tól kétóránként, az utolsó 19:00-kor
Étterem nyitva: 10:00 – 22:00
Vinotéka nyitva: 10:00-21:00
Arany Ákos zenél: 17:00-21:00


Május 24., Pünkösdhétfő

Hétfőn a Somlóé a főszerep. A pincetúrák mellett hívunk, hogy ismerd meg szeretett hegyünket is. Vezetett dűlőtúránkon megmutatjuk a Somló kevésbé ismert arcát, közben pedig megkóstolhatod egyedi és remek borait ott, ahol a szőlő terem. Ha sportosabb programra vágysz, tekerd körbe a hegyet! Ülj biciklire, és csodáld meg a hegy minden oldalát. A túrához kerékpárt is bérelhetsz többféle méretben, és megajándékozunk egy túratérképpel is! És ha megéheznél, hétfőn is várunk a grillteraszon.

75. Jubileumi dűlőtúra 13:00 órakor indul, ára 6 boros kóstolóval: 5500 Ft/fő. Hossza 3 km, és kb 3 órán át tart. Regisztráció szükséges: rendezveny@tornaipince.hu vagy +36 70 663 6641

Pincetúra: 11:00-tól kétóránként, az utolsó 17:00-kor.
Étterem nyitva: 10:00 – 18:00
Vinotéka nyitva 10:00-18:00

Az étteremben péntektől hétfőig kínáljuk a grill és egyéb fogásokat, az étlapot és a teljes ünnepi nyitvatartást itt találod.

 

Somló

Amit látnod kell

A Somló tele van különleges építészeti és természeti látnivalókkal. Ezekből mutatunk be itt néhányat. A pincészetnél ingyen kapható Somló túratérképünkben azt is megtalálod, hogyan jutsz el ezekhez, és milyen útvonalakat érdemes bejárnod.

 

Somló

Amit látnod kell

A Somló tele van különleges építészeti és természeti látnivalókkal. Ezekből mutatunk be itt néhányat. A pincészetnél ingyen kapható Somló túratérképünkben azt is megtalálod, hogyan jutsz el ezekhez, és milyen útvonalakat érdemes bejárnod.


Taposó-kút
47.13981, 17.3702

 

 

A taposómalmok mintájára készített faépítmény. A hatalmas, 3 m átmérőjű kerékben – mint mókus a mókuskerékben – taposó mozgással lehetett felhozni a 100 m mély kútból a vizet a felszínre. Különleges építészeti és műszaki emlék.Szent Margit kápolna
47.14155, 17.37655

 

 

A hegy legnagyobb kápolnája, Mátyás király korában a vásárhelyi apácák építették. A török időkben elpusztult, majd újjáépítették, és híres búcsújáró hely lett. Mögötte a Keresztelő Szent János tiszteletére emelt kisebb kápolna áll, mellette pedig Donát, a szőlőművelők jégesőt és mennydörgést távoltartó szentjének szobra. A kápolna mellett 300 éves, védett hársfa látható, amit villámcsapás ért, de sarjaiban tovább él.Kőkonyha
47.14215, 17.37208

 

 

Különleges természeti képződmény, egy, hatalmas, összeérő bazaltoszlopokkal körbevett füves terület, amely csak az ég felé nyitott. Valóban olyan, mintha egy jó méretű helyiségben lennénk, és az itt rakott tűz füstje ugyanúgy távozik felfelé, mint egy régi konyhában És még egy ablak is nyílik a hegy déli lejtőjére, a kötelező somlói panorámával.Szent Márton kápolna
47.15228, 17.37816

 

 

A 13. században építették a vásárhelyi apácák, eredetileg valószínűleg a vár kápolnája volt. Az egyszerű fatorony, amelytől egész meseszerű hangulatot áraszt, később került rá. Szőlők közt, idilli helyen fekszik, ahol jó megpihenni kicsit. Mellette áll a Szent Márton forrás épülete, ahol a régi időkben vizet lehetett venni, ma már erre a kővel körbeépített kis medencében van lehetőség.Erdődy kastély (Doba)
47.17065, 17.38971

 

 

Ahogy belépünk a park kapuján, egy festmény kellős közepén találjuk magunkat. Hatalmas platánok, csillogó tó, háttérben a Somlóval, a dombtetőn vakítóan fehér kastély. Erdődy Károly gróf, váradi főispán építtette 1839-ben. Ma rehabilitációs intézetként működik, de a különleges fákkal beültetett, Városliget méretű, egész Európában is ritkaságnak számító kastélypark szabadon látogatható. Varázslatos élmény.


Zichy-kastély (Somlószőlős)

47.16818, 17.36313

 

 

A 15. században már udvarház állt itt, a romantikus stílusú kastélyt 1850-ben építették a helyére. Gótikus angol lovagvárra emlékeztet, nem véletlenül: építtetője, gróf Zichy-Ferraris Manó szíve egész életében az őt elhagyó skót feleségéért dobogott, akinek emlékére építtette a kastélyt, halála után. Az épület a háború után volt tanácsi hivatal, óvoda és magtár is. Ma magántulajdonban van, de felújítása félbemaradt. Építési terület, csak az utcáról nézhető meg, de így is fantasztikus látvány.


Séd-forrás
47.14564, 17.361611

 

 

Márványtábla jelzi büszkén: Séd forrás, díszíttetett 1887. Majd a kevésbé igényes utókor egy betonba karcolt felirattal tudatja: 1981. VIII. 1. Vajon mi lehetett ezzel a szándéka? De nem is törődünk vele, mert a hely gyönyörű és hangulatos, és egy kis padon üldögélve szemügyre vehetjük nyugat felé a tájat is. A Somló három forrása (a Márton forrással már megismerkedtünk a keleti oldalon, délen pedig a Vásárhelyi kút ad vizet), évszázadokon át a boros gazdák legfontosabb vízvételi lehetőségei voltak, és szerencsére a maiak is nagy becsben tartják őket. Annak idején a forrásfő társadalmi összefogásból épült, ahogyan pár éve az új kifolyó is, amire azért volt szükség, mert ezen a magasságon már nem volt elegendő a nyomás, és alig csordogált belőle a víz.Szent Ilona kápolna
47.1411, 17.36289

 

 

A kápolna elődjét, a Szent Kereszt templomot már egy 1399-es oklevél is említi. A tüskevári (akkor nagyjenői) pálosok építhették, és feltehetően a török időkben pusztult el. De emléke megmaradt a helyiekben, és a 19. században közadakozásból újra felépítették. Nemrég pedig gyönyörűen felújították. Itt a lenyűgöző egyszerűség és az arany dominál, a minden időben ragyogó arany tetejű kápolna mellett kőkereszt áll, aranyszínűre festett, megfeszített Jézussal. Ha lefelé nézünk, szélesvásznú panoráma tárul elénk, de felfelé is érdemes: a kápolna mögött a lentről már megcsodált teraszok innen talán még érdekesebbek.

Ha szeretnél gyönyörködni a csodálatos somlói tájban, kattints a képgalériákért: tavasz, nyár, ősz és tél a Somlón.

 

Állás

2021. 01. 06.
Szakács és traktoros

Bővülő csapatunkba szakács és traktoros munkatársat keresünk.

 

Állás

2021. 01. 06.
Szakács és traktoros


Bővülő csapatunkba szakács és traktoros munkatársat keresünk.


SZAKÁCS

Feladatok
alapanyagok, félkész és készételek kezelése
minőségi ételek készítése és tálalása
kisegítő személyzet munkájának irányítása, összehangolása
az előírt higiéniai és egyéb szabályok betartása és betartatása

Elvárások
középfokú szakirányú végzettség
legalább 2 év szakmai tapasztalat
szgk. vezetői engedély
saját gépjármű
önálló munkavégzés, terhelhetőség, rugalmasság

Ezt nyújtjuk
rugalmas munkaidő
önálló munkavégzés
innovatív szemlélet
igényes munkakörnyezet


TRAKTOROS

Feladatok
szőlőtermesztés gépi munkái
metszés

Elvárások
gépkezelői tapasztalat
önállóság
B kategóriás jogosítvány


Ezt nyújtjuk
fiatalos, lendületes csapat
kulturált munkakörnyezet
béren kívüli juttatás, bejárás támogatása
egyéb dolgozói kedvezmények


A MUNKAVÉGZÉS HELYE
Tornai Pincészet, Somló hegy 1242.

TOVÁBBI RÉSZLETEK, JELENTKEZÉS
+36 70 930 1018
szemelyzet@somlo.hu

 

Somló Húsvét

 

Kapcsolódj ki, kalandozz szabadon és biztonságban az ünnepen a Somlón. A jogszabályban előírtak szerint, elviteles kiszolgálással nyitva vagyunk, válogatott ételekkel és borokkal várunk!  Olvass tovább

 

Somló Húsvét

 

Kapcsolódj ki, kalandozz szabadon és biztonságban az ünnepen a Somlón. A jogszabályban előírtak szerint, elviteles kiszolgálással nyitva vagyunk, válogatott ételekkel és borokkal várunk!

Hozzuk ki a húsvétból a legtöbbet, legyen közös az élmény! Túrázzatok a Somlón a családdal, barátokkal, gyertek be a Vinotékánkba egy jó Tornai borért, búcsúztassuk el a telet, gyógyítsuk a vírus okozta sebeket!

A kiránduláshoz különleges húsvéti piknikszendvicseket állítottunk össze, ingyenes túratérképet adunk a legjobb útvonalakkal, és kerékpárt is bérelhettek.

Menü:
Csirkehúsos bagett: 1990 Ft
Húsvéti bagett (sonkás tojásos): 2250 Ft
Somlói pohárkrém: 1250 Ft
Húsvéti fonottkalács házi szőlőlekvárral: 1250 Ft

Töltsd az ünnepet családi vagy baráti körben a szabadban, friss levegőn.

+36 70 339 9821

 

Állás

2021. 01. 06.
Üzletvezető-rendezvényszervező

Megújuló vendéglátásunkhoz keressük új üzletvezető-rendezvényszervező munkatársunkat. Egész évben folyamatosan nyitva tartó vinotékánk, hétvégenként a la carte étlappal nyitva tartó éttermünk, borteraszunk, bormúzeumunk és 120 fős rendezvénytermünk programjainak szervezéséhez és üzemeltetéséhez várjuk tapasztalt, dinamikus, kezdeményező szakember jelentkezését.

 

Állás

2021. 01. 06.
Üzletvezető-rendezvényszervező

Megújuló vendéglátásunkhoz keressük új üzletvezető-rendezvényszervező munkatársunkat. Egész évben folyamatosan nyitva tartó vinotékánk, hétvégenként a la carte étlappal nyitva tartó éttermünk, borteraszunk, bormúzeumunk és 120 fős rendezvénytermünk programjainak szervezéséhez és üzemeltetéséhez várjuk tapasztalt, dinamikus, kezdeményező szakember jelentkezését.


Feladatok

Pincészet rendezvényterem, konyha, vinotéka, múzeum költséghatékony üzemeltetése

A rendezvény terület éves bevételének és kiadásának szegmensenkénti tervezése, a megvalósulás folyamatos figyelemmel kísérése munkaszám szinten.

A munkáltató gazdaságos folyamatainak kialakítása, ellenőrzése, optimalizálása, a folyamatok működtetéséhez szükséges folyamatos költségkontroll biztosítása, a költségcsökkentő intézkedések meghozatala, végrehajtatása.

Ügyvezető által megfogalmazott és számszerűsített üzemeltetési célok elérése, a zavartalan működéshez szükséges tárgyi és személyi feltételek biztosítása, a vendégek teljes körű elégedettségének biztosítása.

Proaktívan közreműködés az ügyvezető iránymutatása alapján a rendezvények értékesítésben.

Rendezvények, programok megtervezése és szervezése, költséghatékony és minőségi lebonyolítása, utánkövetése.

A rendezvény terület alá tartozó személyzet munkájának összehangolása, irányítása.

Közreműködés a Társaság borászati, szőlészeti, értékesítési és marketing tevékenységének összehangolásában, részvétel a heti vezetői megbeszéléseken.

Közreműködés a borvidéki szervezetek tevékenységében a Társaság képviseletében.

Szálláshely üzemeltetésével kapcsolatos feladatok ellátása.

5-8 fős csapat irányítása.Elvárások

Legalább középfokú végzettség

Társalgás szintű angol nyelvtudás

MS Office felhasználói ismerete

Dinamikus, terhelhető, magas belső motivációval rendelkező, proaktív személyiség

Önálló döntéshozatali képesség, jó problémamegoldó készség

Programszervezői véna, kezdeményezőkészség

Vendéglátás/turizmus/szállodaipar területen eltöltött min. 2-3 év

2-3 éves vezetői tapasztalatElőnyök

Felsőfokú végzettség

Társalgás szintű német nyelvtudás

Hostware program használat

 

Amit kínálunk

Hosszútávú munkalehetőség fiatalos, dinamikusan fejlődő vállalatnál

Támogató, tanulást és fejlődést ösztönző vezetőség

Erkölcsi és anyagi megbecsülés


 
Munkavégzés helye

Somló hegy

 

Érdeklődés, a pályázat beadása

szemelyzet@somlo.hu

+36 70 930 1018

 

Éld át a Somlót

 

Minden nap nyitva vagyunk. A hegy aljában álló Tornai Pincészet a legjobb kiindulópont egy kiránduláshoz. A Somló ezer csodával vár, és nálunk minden megkapsz, ami egy felejthetetlen túrához kell: kirándulócsomagot, ingyenes térképet a legjobb útvonalakkal, és akár biciklit is bérelhetsz. Hétvégén az éttermünk is nyitva tart (étlap itt), a vinotékában pedig megvásárolhatod borainkat, így magaddal is viheted a Somlót.

 

Éld át a Somlót

 

Minden nap nyitva vagyunk. A hegy aljában álló Tornai Pincészet a legjobb kiindulópont egy kiránduláshoz. A Somló ezer csodával vár, és nálunk minden megkapsz, ami egy felejthetetlen túrához kell: kirándulócsomagot, ingyenes térképet a legjobb útvonalakkal, és akár biciklit is bérelhetsz. Hétvégén az éttermünk is nyitva tart (étlap itt), a vinotékában pedig megvásárolhatod borainkat, így magaddal is viheted a Somlót.

 

A Somló minden évszakban magával ragadó hely, fedezd fel! Éld át a háborítatlan nyugalmat, töltődj fel a friss levegőn. Kirándulj el a kápolnákhoz, a várba, a kilátóhoz, igyál a források vizéből, gyönyörködj a kilátásban.

 

 

Az autódat hagyd ingyenes parkolónkban, ahol elektromos töltőt is találsz. Kollégánktól túratérképet kapsz a legjobb útvonalakkal, értékeidre pedig zárható csomagmegőrzőben vigyázunk. Ha többen jöttök, túravezetést is tudunk biztosítani. Kerékpárt is bérelhetsz nálunk, különböző méretekben, sisakkal, gyereküléssel vagy akár utánfutóval. A Somlót ugyanis biciklivel is érdemes felfedezni, túratérképünkben megtalálod a könnyen teljesíthető útvonalakat is.  A kirándulás után pedig pihenj meg a teraszunkon egy pohár bor vagy frissítő mellett. A vinotéka minden nap 10 és 18 óra között tart nyitva, itt minden borunkat megvásárolhatod.

És ha nem tudsz eljönni, rendelj online, elvisszük neked mi a Somlót, egészen az ajtódig. Borrendelés itt.

Ha szeretnél még gyönyörködni a csodálatos somlói tájban, kattints a képgalériákért: tavasz, nyár, ősz és tél a Somlón.

 

 

Kerékpárbérlés
(árak 4 órára)

 

5. Somlói Juhfark Ünnep

2020. 10. 18.
Világszínvonalú borok és közönségsiker

A somlói borászok a hétvégén ötödik alkalommal rendezték meg ikonikus fajtájuk bemutatóját, a Somlói Juhfark Ünnepet. A nagy sétálókóstolóra már elővételben elfogytak a jegyek, és ha a szervezők a járvány miatt nem korlátozzák szigorúan a látogatószámot, október 17-én egy tűt sem lehetett volna leejteni a Tornai Pincészet méretes rendezvénytermében.

 

5. Somlói Juhfark Ünnep

2020. 10. 18.
Világszínvonalú borok és közönségsiker

A somlói borászok a hétvégén ötödik alkalommal rendezték meg ikonikus fajtájuk bemutatóját, a Somlói Juhfark Ünnepet. A nagy sétálókóstolóra már elővételben elfogytak a jegyek, és ha a szervezők a járvány miatt nem korlátozzák szigorúan a látogatószámot, október 17-én egy tűt sem lehetett volna leejteni a Tornai Pincészet méretes rendezvénytermében.

A kóstolón 13 pincészet 24 Juhfarkját kóstolhatta a közönség, a könnyed reduktívtól a hagyományos és modern stílusú hordós érlelésű tételeken át a késői szüretelésű desszertborokig a teljes fehérbor-szortimentet, de egy dologban egyformák voltak a borok – nemzetközi mércével mérve is kimagasló minőséget képviseltek.

 

 

A Somló a világban mára visszakerült az őt megillető, korábban évszázadokon át elfoglalt, előkelő helyre – ezt bizonyítja számtalan nemzetközi elismerés és Michelin-csillagos éttermek tucatjai. Egyre jobban ismeri és értékeli a szélesebb hazai közönség is, amiben kiemelkedő szerepe van a Juhfarknak: ez a fajta mutatja meg ugyanis legszebben az egyedülálló, különlegesen ásványos ízvilágot biztosító somlói terroirt.
A sétálókóstoló egyértelmű bizonyítékkal is szolgált a nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő minőségre. A rendezvény egyik workshopjában ugyanis Fiáth Attila nemzetközi borakadémikus 4 somlói Juhfarkot hasonlított össze 4 olyan külföldi tétellel, amelyek ebben a minerális mezőnyben a világ legkiemelkedőbb borai között vannak. A szakember szerint ilyen minőségű fehérborokkal szemben kevés magyar bor volna képes helytállni, és ezt a közönség is visszaigazolta: a vakkóstolón az összehasonlított párokból két esetben a Juhfarkot tartották jobbnak, egyszer a külföldi kihívót, egy esetben pedig döntetlenre szavaztak.

A rendezvény a somlói bortermelők aktív közösségé formálódásának is fontos eleme. A közös fellépés segíti boraik minél szélesebb körű megismertetését. Ebben az évben Európai uniós forrásból az Agrárminisztérium is támogatta a fajta és a somlói eredetvédelem közös bemutatását, valamint a kulturált borfogyasztás népszerűsítését a Juhfark Ünnepen.

A szervezők azokra is gondoltak, akik nem tudták a helyszínen megkóstolni a válogatott Juhfark tételeket. Hamarosan online is megvásárolhatók lesznek a rendezvény borai, a vásárlókat pedig rövid videójegyzetekkel segítik a választásban és az eligazodásban.

 

Tornai bor az Egyesült Királyságban


Ha Tornai bort szeretnél vásárolni az Egyesült Királyságban, ez a legjobb módja:
Brit partnerünk, az Astrum megnyitotta webshopját, a SOCIOVINO-t. A mi 2017-es Friss Furmintunkat is kínálják: „Kitűnő magyar fajta az apró, vulkanikus Somlóról. Érett, mégis friss, barack és ásványos ízekkel.

Itt rendelhetsz.

 

Vagány és Varázsló

2020. 05. 26.
Új, nyári kísértések

Bemutatjuk 2 új, kifejezetten slágergyanús, nyári cuveénket. A Vagány határozott és karakteres, a Varázsló kedves és behízelgő, igazi férfi-női páros. Kóstolni is párban érdemes őket.

 

Vagány és Varázsló

2020. 05. 26.
Új, nyári kísértések

Bemutatjuk 2 új, kifejezetten slágergyanús, nyári cuveénket. A Vagány határozott és karakteres, a Varázsló kedves és behízelgő, igazi férfi-női páros. Kóstolni is párban érdemes őket.

Társasági alkalmak fontos szereplői, legyen az egy kellemes este a pároddal, nyári parti a barátokkal vagy családi összejövetel. És ételek mellé is kitűnőek: a Vagány könnyű saláták és halak, a Varázsló könnyed, nyári desszertek jó kísérője.

VAGÁNY
Ez a bor közelebb hozza Somlót azokhoz is, akik a fiatalos, könnyed borokat kedvelik, és a Somlót eddig túl komolynak, karakteresnek ismerték. Bebizonyítja, hogy lehet egy somlói is vagány, fiatalos, könnyed!

RÉSZLETEK A BORRÓL

VARÁZSLÓ
Igazi csajos közönségkedvenc. Gyümölcsössége és magasabb cukortartalma miatt elsősorban az édesszájúak bora.

RÉSZLETEK A BORRÓL

 

Készülhet a jégbor!

2020. 01. 06.
Hajnali szüret -8 fokban

Jégbort készíteni kockázatos, sok türelmet és elővigyázatosságot igénylő feladat. De megéri. Idén is vállaltuk a kockázatot, és bejött, 4 év várakozás után újra lesz Jégborunk!

 

Készülhet a jégbor!

2020. 01. 06.
Hajnali szüret -8 fokban

Jégbort készíteni kockázatos, sok türelmet és elővigyázatosságot igénylő feladat. De megéri. Idén is vállaltuk a kockázatot, és bejött, 4 év várakozás után újra lesz Jégborunk!

A jégbor készítésének lényege, hogy a szőlőszemeket fagyott állapotban (legalább -7 fokban) kell leszüretelni és azonnal kipréselni. Vagyis az őszre beérett szőlőt egészen addig kint kell hagyni a tőkén, amíg nincs ennyire hideg. Eddigre a szőlőszemek már sokat veszítenek víztartalmukból, alaposan összetöppednek, így sokkal édesebbek. A fagyos állapotú préselés még tovább csökkenti a víztartalmat, mert a víz hamarabb megfagy, mint a cukor és a szőlő más oldott szilárd anyagai, így ezek maximálisan kinyerhetők a szőlőből, míg a jeges vízből csak néhány csepp jön ki szemenként.

 

 

Ez így leírva egyszerűnek tűnik, de a gyakorlatban összehozni nagyon nehéz. Egyrészt az egyre melegedő időjárás miatt egyre ritkábbak a komolyabb fagyok, sokszor úgy jár a termelő, hogy hiába hagyja kint a szőlőt, nem készülhet belőle jégbor. Másrészt a termést védeni kell a vadaktól, mert természetesen ők is szeretik ezt az édes csemegét. Tehát sok a kockázat és a plusz törődés, ráadásul a bor mennyisége nagyjából a tizede lesz, mint normál szüretnél.

De nagyon megéri. A jégbor különleges édesbor-fajta, egészen más, mint a botritiszes társa vagy az egyszerű késői szüretelésű bor. Különösen koncentrált, és a magas cukortartalom mellett a savai ugyanolyanok, mint a száraz fehérboroknak, ami tökéletes egyensúlyt eredményez.

Most nekünk minden összejött. A tőkéken hagyott Zeusz tökéletesen egészséges, töppedt szemeit tegnap éjjel komoly fagy érte, hajnalban -8 fokban indultunk szüretelni, és délelőttre végeztünk a préseléssel is. Így örömmel jelentjük, hogy négy év után újra lesz jégborunk. A korábbi, 2015-ös évjáratú négy aranyérmet söpört be magyar és nemzetközi borversenyeken, köztük az AWC Viennán, a világ hivatalosan legelismertebb borversenyén. Erről a borról itt olvashatsz, és egy kattintással meg is vásárolhatod.

 

Készletkóstoló

2020. 02. 02.
Megkóstoltuk újborainkat

Az év egyik legizgalmasabb eseménye a januári készletkóstoló, amikor a pince összes, még nem palackozott tételét megkóstoljuk – ilyenkor természetesen az újborokra vagyunk legkíváncsibbak. Komoly várakozásokkal kezdtünk bele, hiszen jó évjárat volt a tavalyi, a csapadékmentes, meleg, hosszú őszön szépen értek be a tételek.

 

Készletkóstoló

2020. 02. 02.
Megkóstoltuk újborainkat

Az év egyik legizgalmasabb eseménye a januári készletkóstoló, amikor a pince összes, még nem palackozott tételét megkóstoljuk – ilyenkor természetesen az újborokra vagyunk legkíváncsibbak. Komoly várakozásokkal kezdtünk bele, hiszen jó évjárat volt a tavalyi, a csapadékmentes, meleg, hosszú őszön szépen értek be a tételek.

Jó minőségű szőlőt szüreteltünk, de a mennyiség összességében 30%-kal kevesebb lett. Főképp az okozott gondot, hogy kevés volt a nyári csapadék, ráadásul rossz eloszlásban kaptuk. Májusban hűvös, csapadékos volt az idő, ami nem optimális a szőlővirágzásnak: egyes fajtáknál lazábbak lettek a fürtök, más fajtáknál az elhúzódó virágzás miatt különböző lett a bogyóméret.

 

 

Gondot okozhatott volna a szüreti hőmérséklet is, de mostantól megvannak az eszközeink a nagy meleg káros hatásainak kiküszöbölésére. (Ha a leszüretelt szőlő melegebb az optimálisnál, ami most már rendszeresen előfordul, akkor még a préselés előtt nem kívánatos erjedési folyamatok indulnak be.) Az új feldolgozónkban már közvetlenül a szüret után elkezdjük hűteni a cefrét, a hideg mustok természetes módon, szépen tisztultak, egyenletes, kissé elhúzódó erjedés ment végbe.

Juhfarkjaink most is kiemelkedő minőségűek (a sok csapadék miatt persze több munkát igényelt egészséges állapotban tartani ezt a különösen érzékeny fajtát), emellett a furmintot és a zenitet érdemes kiemelni, és szépek az illatos tételek is, amelyek házasításokba kerülnek.
Friss és Birtokboraink február közepétől vásárolhatók meg, és a vinotékában is hamarosan megjelennek a 2019-es lédig tételek.

A Prémium és Top Selection borokra persze még várni kell, az utóbbiak még finomseprőn vannak, de ezek is szépen alakulnak, és a napokban kezdett el erjedni a januárban szüretelt jégborunk is.

 

Új üzemünk

2019. 12. 02.
Vertikális szőlőfeldolgozó – horizontális eszközökkel

Ettől a témától várhatóan nem jön lázba az olvasó: a fogyasztót általában nem érdekli, ha egy vállalatnál új gyártósort, üzemet, vagy bármilyen létesítményt adnak át, legyen szó akár a kedvenc márkájáról. Itt azonban más a helyzet. Olyan üzemet avattunk a hétvégén, amely garanciát jelent a leszüretelt alapanyag értékeinek megőrzésére. Ami nélkül pedig egyszerűen nem készülhet jó bor. Mintha egy autógyár azt mondaná, egy új üzem nélkül ön nem lehet biztos abban, hogy autója meg fog felelni a követelményeknek. Ugye így mindjárt más, és az új üzem is érdekes lehet?

 

Új üzemünk

2019. 12. 02.
Vertikális szőlőfeldolgozó – horizontális eszközökkel

Ettől a témától várhatóan nem jön lázba az olvasó: a fogyasztót általában nem érdekli, ha egy vállalatnál új gyártósort, üzemet, vagy bármilyen létesítményt adnak át, legyen szó akár a kedvenc márkájáról. Itt azonban más a helyzet. Olyan üzemet avattunk a hétvégén, amely garanciát jelent a leszüretelt alapanyag értékeinek megőrzésére. Ami nélkül pedig egyszerűen nem készülhet jó bor. Mintha egy autógyár azt mondaná, egy új üzem nélkül ön nem lehet biztos abban, hogy autója meg fog felelni a követelményeknek. Ugye így mindjárt más, és az új üzem is érdekes lehet?

Az új feldolgozó felépítésével két nagy lépést is tettünk boraink kiemelkedő minőségének biztosításáért. Egyrészt azzal, hogy az üzemben nem kell szivattyút használnunk, másrészt azzal, hogy az egész folyamat hűtve zajlik. A kíméletesen feldolgozott szőlő jobb minőségű bort ad, a bogyókat nyúzó szivattyú kiiktatásával ugyanis garantáltan nem indulnak el másodlagos (ecetes) erjedések, így a bornak tisztábbak lesznek a savai. A hűtés pedig azért fontos, mert a leszüretelt szőlőnek alacsony hőmérsékleten jobban megmaradnak a fontos zamatai, amelyeket így a borban is megőrizhetünk. Márpedig az időjárás egyre melegebb, és a szüret is korábbra, akár nyárias hőmérsékletű napokra tolódik.  A 30 fokban szüretelt, napsütötte fürt 40 fokos is lehet, ami drámaian távol van az ideálistól.

 

 

A részletek:
A szivattyúzás kiváltására a világban elterjedt módszer az ún. vertikális feldolgozás, ahol a térben nem egymás mellé, hanem egymás alá kerülnek a folyamat lépései, így az alapanyag a gravitáció révén (tehát szivattyú használata nélkül) jut el a megfelelő helyre. Ehhez hatalmas tornyokat kell építeni, amit mi eleve kizártunk, hiszen tönkretennék a somlói tájat. Olyan megoldást kellett találnunk, amellyel a kívánatos eredményt érjük el, de úgy, hogy beleférünk egy normál magasságú épületbe. Vagyis horizontális feldolgozást végezhetünk – vertikális eszközökkel. Ráadásul eközben a hűtést is meg akartuk oldani. Ehhez alaposan szétnéztünk a világban, és létező megoldások továbbfejlesztésével megterveztük és megvalósítottuk a számunkra ideális üzemet.

A rendszer kulcsa a 6 db 40 hl-es, hűthető, mozgatható áztatótartály. Az első lépés az, hogy targoncával az előhűtött tartályt odavisszük a szállítójárműhöz, ami behozta a szőlőt. A jármű felemeli a rakományát, és mint egy pohárból, átönti a szőlőt a tartályba, amit ezután a targonca visszavisz a helyére, a dokkolóhoz. A dokkoló- kezelőjárdánál gyorscsatlakozóval csatlakoztatható a hűtés, a hűtés-vezérlés és a mustlevezető. A tartály a járdáról könnyen kezelhető, így keverni is tudjuk a cefrét a hűtveáztatás ideje alatt. És a tartály dupla fenekű, a felső – perforált – fenéklemez felfogja a bogyókat, a must viszont átfolyik rajta, mint egy szűrőn, és az alsó részébe kerül, ahonnan gravitációsan egy vezetéken át a pincébe kerül. A színmust leengedése után, amikor a szőlő magától már nem ereszt több levet, a targonca ismét megemeli a tartályt, a préshez viszi, megbillenti, és a szőlőszemeket beleönti a présbe. (Egyébként ilyen fordítóíves targoncákat használnak az öntödékben is.)

 

 

A préselés során keletkező mustot ülepítő tartályba tesszük, lehűtjük 8 fokra egy éjszakára, majd követi a színmustot, vagyis leengedjük a pincébe – ahol így a lehető legjobb minőségű alapanyaggal kezdhetünk neki a bor elkészítésének. A 6 tartállyal egyébként egy nap 380 mázsa, vagyis 5 hektárnyi szőlőt tudunk feldolgozni, így szolgáltatásként kínáljuk a rendszert más somlói borászatok számára is.

Különösen fontosnak tartjuk, hogy a kapcsolódó beruházások révén a fejlesztést maximálisan környezetbarát módon oldottuk meg. Az energiaigényt napelemekkel biztosítjuk, és szennyvíztisztító is épült, így nem viszünk ki a területről szennyezett vizet, hanem a vizet csak használatra vesszük kölcsön, és megtisztítva visszajuttatjuk a Somló vízháztartásába.

 

Fantasztikus siker

2019. 05. 09.
Újabb Trófea díj Londonból

A londoni International Wine Challenge-en, a világ legnagyobb presztízsű borversenyén a korábbi három után most újabb Trófea díjat érdemelt ki a Tornai Pincészet. Ezúttal a 2017-es Top Selection Grófi Hárslevelű kapta meg a legmagasabb elismerést, amelyet a résztvevő 15 ezer bor aranyérmesei közül is kiemelkedőek kapnak meg. A Hárslevelű mellett szárnyal a Tornai Juhfark és a Zenit, ezek a fajtáink is kitűnő eredményeket értek el az idei versenyeken.

 

Fantasztikus siker

2019. 05. 09.
Újabb Trófea díj Londonból

A londoni International Wine Challenge-en, a világ legnagyobb presztízsű borversenyén a korábbi három után most újabb Trófea díjat érdemelt ki a Tornai Pincészet. Ezúttal a 2017-es Top Selection Grófi Hárslevelű kapta meg a legmagasabb elismerést, amelyet a résztvevő 15 ezer bor aranyérmesei közül is kiemelkedőek kapnak meg. A Hárslevelű mellett szárnyal a Tornai Juhfark és a Zenit, ezek a fajtáink is kitűnő eredményeket értek el az idei versenyeken.

Már egy jó ideje szeretnénk elbüszkélkedni a legfrissebb eredményeinkkel, de érdemes volt eddig várni. Hivatalosan is megjött a hír Londonból: Magyarországon példa nélküli, és a világon is ritka eredményt értünk el azzal, hogy a korábbi sorozat után 2017-es Top Selection Grófi Hárslevelű borunkkal megszereztük a negyedik International Wine Challenge Trophy díjunkat.

Az IWC az egyik legnagyobb borverseny a világon, és a bírálata is a legrigorózusabb. A többfordulós folyamatban az éremre jelölt borokat három bizottság értékeli, legalább 10, komoly szakmai múlttal rendelkező zsűritag részvételével. A versenyre évente több mint 15 ezer bort neveznek a világ majdnem 50 országából, közülük mindössze 500 kap aranyérmet és ezek újrakóstolásával választják ki a Trófea díjasokat, amelyek tehát a legjobbak közül is a legjobbak. Óriási öröm, hogy mindhárom nevezett borunkat díjazták: a Trófea mellett a 2017-es Top Selection Grófi Juhfark aranyérmes, a 2016-os Prémium Juhfark pedig bronzérmes lett. És még két sokatmondó adat: aranyérmes boraink 95 pontot kaptak a maximális 100-ból, így két borral is ott vagyunk a világ legjobb 150 tétele között. Mellettünk pedig Magyarországról csak tokaji édes bor kapott aranyat: a Patricius Borház, a Vaxco Vineyards és a Royal Tokaji Borászat, szívből gratulálunk nekik is.

 Ahogy mondani szokás, egy borversenyen elért jó eredmény lehet szerencse is, ahogy egyetlen jó bor elkészítése is lehet a véletlenek szerencsés együttállásának eredménye. De folyamatosan, évről-évre magas minőséget készíteni, és minden versenyen jól szerepelni csak a legjobbak tudnak. Különösen fontosak a nagy világversenyek – nemcsak a bírálat garantált színvonala, hanem a nemzetközi visszhang miatt is, amely új, fontos piacokat nyit meg.

Érdekes megfigyelni, mennyire egy irányba mutatnak az eredményeink, legyen szó hazai versenyről, az MTA borainak kiválasztásáról vagy nagy világversenyről. Ebben az évben eddig 5 arany és 12 ezüstérmet érdemeltünk ki a hazai és világversenyeken, a legsikeresebb fajtánk a Juhfark (Aranyhegy 2015, Aranyhegy 2016, Grófi 2017, Prémium 2016) összesen 8 elismeréssel. A 2018-as Zenit önmagában 7, a 2018-as Grófi Hárslevelű pedig 5 érmet kapott, és a Zenitet emellett az MTA borának is megválasztották. Tehát most is a kifejezetten somlói, illetve hazai fajták szerepelnek a legjobban, ami ismét bizonyítja, hogy az egész világon egyre élesebb versenyben a csak ránk jellemző, különleges és limitálltan elérhető borokkal tudunk igazán sikeresek lenni.

És még bőven nincs vége az évnek, izgatottan várjuk a folytatást! És addig is várjuk önöket a pincéhez egy borkóstolóra, borvacsorára, vagy akár egy kellemes hétvégi programra.

Ráadásként pedig a londoni érmes boraink kóstolási jegyzetei, ezúttal angolul, ahogy a verseny bírálói látják:

Top Selection Grófi Hárslevelű, 2017
This is rich and honeyed, yet has precision. With a saline edge to the vital pear and peach fruit and a hint of sweetness. Big and balanced, Lovely stuff!

Top Selection Grófi Juhfark 2017
Sumptuous but vigourous, with tense, salty acidity offset by rich lightly honeyed fruit. The glossy texture and weight make this a great food wine for spiced dishes.

Prémium Juhfark, 2016
Gooseberry and ripe lemon, with notes of marmalade, honey and a fresh light perfume lead to a fine finish.

Kapcsolat

Üzenetküldés & hírlevél feliratkozás
Tornai Pincészet
8478 Somlójenő, Somló hegy 1242.
info@tornaipince.hu
Nem vagyok robot
Borrendelés & Vinotéka
+36703399822
vinoteka@tornaipince.hu
Étterem & Rendezvény
+36703399821
rendezveny@tornaipince.hu
Adminisztráció
+36703399828
adminisztracio@tornaipince.hu