Rólunk
Cím: 8478 Somlójenő, Somló hegy 1242.
Telefon: +36 70 339 9822
A vinotéka nyitvatartása minden nap 9:00-17:00
Az étterem nyitvatartása, étlap: kattints ide.
Borászat
Ne a gondolatot, a megvalósítás eszközeit cseréljük. Az ennek jegyében fejlesztett pince a legújabb módszereket is képes alkalmazni. A reduktív technológiájú, irányított borkészítéshez – kíméletes feldolgozás után – saválló acéltartályokat használunk. A legjobb, válogatott alapanyagokat 12 órás, hűtött héjon áztatás után, a tradíciókat követve, 500 literes tölgyfahordókban erjesztjük, majd 8-10 hónapig érleljük.
Szőlőtermesztés
A borkészítés alapját, a különleges minőségű alapanyagot nem mi hozzuk létre, hanem – teljes környezetével szimbiózisban – a szőlő, a növény, a természet teremti meg. A mi dolgunk nem más, mint segíteni a növényt abban, hogy minél jobban illeszkedjen a talajt, az éghajlatot és a fekvést magában foglaló terroirhoz.
Dűlőink
A Somlót a vulkáni kőzetekből kialakult talaj határozza meg, ez adja borainknak a jellegzetesen ásványos, somlói ízvilágot. A hegy lankáinak kitettsége és az optimális éghajlati viszonyok megteremtik a jó minőségű, érett szőlő szüretelésének lehetőségét. A hegy külön érdekessége, hogy minden oldalán, az északin is termesztenek szőlőt. A Tornai Pincészet szőlőterületei a délkeleti oldaltól (Doba, Borszörcsök települések határában) a nyugati oldalig (Somlószőlős, Somlójenő közigazgatási területéig) terjednek.