Minden nap nyitva vagyunk. Gyere el a Somlóra, sétálj egyet, töltsd meg a tüdődet friss levegővel, pihenj meg a teraszon egy pohár bor mellett. Hétvégenként az éttemünk is nyitva van! A vinotékából pedig vidd haza magaddal kedvenc boraidat. Részletek.
Bor
A világon sehol máshol nem készülnek a somlaihoz fogható borok, és ezt nem a kötelező elfogultság mondatja velünk. Ezer közül is könnyű felismerni őket: jellegzetes mineralitású, különlegesen tartalmas borok, ami több, külön-külön is fontos tényező összjátéknak az eredménye. Először: a hegy talaja nem egyszerűen vulkanikus, hanem egészen különleges a kőzetösszetétele. Olyan, amit nagyon szeret a szőlő.
ÉTTEREM, BORTERASZ, BORKÓSTOLÓ, BORVACSORA, DŰLŐTÚRA, VENDÉGHÁZ, ESKÜVŐ
Éld át a Somlót! Ez a sokarcú hegy páratlan élményeket kínál. A borok mellett vagy inkább a borokkal együtt szeretnénk megmutatni a Somló hihetetlenül gazdag természeti és kulturális örökségét: a szépen művelt szőlősorokat, az érintetlen természetet, erdei ösvényeket, az évszázados pincéket, a kilátót, a várat, a kápolnákat, kutakat…
Somlói kirándulás
Minden nap nyitva vagyunk. A hegy aljában álló Tornai Pincészet a legjobb kiindulópont egy kiránduláshoz. A Somló ezer csodával vár, és nálunk minden megkapsz, ami egy felejthetetlen kiránduláshoz kell.
Történetünk
Tornai Endre, az alapító 1946-ban alig kétholdas ültetvényen kezdte el a szőlőművelést és borkészítést. Ma 70 hektáros a birtok, és a munkában már a harmadik generáció is részt vesz. A hagyományok tisztelete mellett a legkorszerűbb szőlőtermesztési és feldolgozási technológiákat alkalmazzuk, 75 éves történetünk állandó eleme az innováció. Boraink ott vannak több európai és amerikai Michelin-csillagos étteremben, és évről-évre kitűnően szerepelnek a nagy hazai és nemzetközi versenyeken.