A szürkebarát szőlő héja pirosas-bordós színű, így rövid héjon áztatás mellett kinyerhető a rozé színanyag. Tartályos erjesztéssel és érleléssel készítettük, hogy megőrizzük a gyümölcsösséget. A kész bort lehűtöttük és széndioxid hozzáadásával még frissebbé tettük.
Kristálytiszta halványlazac-szín és közepesen nagy buborékok látszanak. Illatában a finom sósság mellett az eper és a citrom is szerephez jut. Kóstolva a száraz korty üdítő kesernyésséggel és közepesnél magasabb savérzettel válik frissítővé. Erre csak ráerősít a diszkrét gyöngyözés. Kellemes buborékok teszik még feszesebbé az egyébként közepesen testes kortyot. Viszonylag gyors lecsengésében felsejlik a málna és mintha finom füstösség is megjelenne a meggymagos kesernyésség mellett.
Javasolt ételpárosítás: Ideális lehet szalonnasütések előtt és alatt, jól lehűtve akár egy szelet citrommal, mentával és jéggel fogyasztva.