Március 15-i hétvége Petőfi kedvenc ételeivel
Gyertek el a március 15-i hétvégén és kóstoljátok meg séfünk Petőfi kedvenc ételeiből álló fogásait! Nézzük sorban.
A gulyáslevest annyira szerette a költő, hogy még reggelire is szívesen fogyasztotta.
A székelykáposztának egyenesen a keresztapja volt, ő nevezte el ezt a máig sokunknak kedves ételt, mégpedig ügyvéd barátjáról, Székely Józsefről. Meg nem erősített források szerint ez úgy történt, hogy egy fogadóban, ahol a konyhán már csak maradék ételek voltak, a jóbarát azt javasolta, bátran keverjék össze a savanyúkáposzta-főzeléket a sertéspörkölttel, és azt hozzák ki nekik. Kitűnő ötlet volt!
Kukoricagombócot pedig maga Petőfi is főzött katonatársainak, ahogy írja az „Úti jegyzetek”-ben. A kukoricadarából készült gombóc kerülhetett rántott levesbe vagy édességként mákba forgatva fogyasztották.
Különleges ajánlatunk a március 15-i hétvégére:
Gulyásleves / 2390 Ft
Székelykáposzta / 3990 Ft
Kukoricadarás gombóc, mák, édes tejföl / 1890 Ft
Az étterem nyitvatartása:
péntek: 11:00-20:00
szombat: 11:00-20:00
vasárnap: 11:00-16:00
Minden hétvégén érvényes a la carte étlapunkat itt találod.