Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
19.000 Ft felett ingyenes szállítás.
A termelőtől vásárolt bor céges ajándékként való juttatása adómentes!

IWC: a Selection Grófi Hárslevelű 2017 a legjobb magyar fehérbor

IWC: a Selection Grófi Hárslevelű 2017 a legjobb magyar fehérbor
Örömmel adjuk hírül, hogy a Tornai Pincészet kiemelkedő eredményeket ért el a világ egyik vezető borversenyén, a londoni International Wine Challenge-en.

A 2017-es Tornai Top Selection Grófi Hárslevelű 96 ponttal aranyérmet, valamint Trófea díjat,
a 2020-as Tornai Top Selection Aranyhegy Juhfark 95 ponttal aranyérmet, 
a 2021-es Tornai Top Selection Apátsági Furmint 92 ponttal ezüstérmet nyert,

és ezzel pincészetünk a verseny legsikeresebb magyar résztvevője lett.Néhány érdekes információ az IWC jelentőségéről:

Az International Wine Challenge nemcsak egy verseny a sok közül: a világ legalaposabban és legszigorúbban bírált borversenye. Az IWC többkörös bírálati folyamatában minden érmet szerző bort legalább 11 nemzetközi szaktekintély, valamint Master of Wine-okból álló csúcszsűri kóstol, és nemzetközi összehasonlításban kevés érmet osztanak ki. Tehát – bár kétségtelenül minden nevező borászat célja az aranyérem – szakmai konszenzus, hogy ezen a versenyen az ezüst- és a bronzérem, valamint az ajánlás is kitűnő eredmény, okot ad a büszkeségre.

A verseny külön érdekessége, hogy a már egyéként is különlegesnek ítélt, 95 pont felett teljesítő, aranyérmes borokat újrakóstolják, és ezekből kategóriánként kiválasztják a legjobbakat, amelyeket Trófea díjjal tüntetnek ki. Óriási siker, hogy a Tornai Pincészetnek a mostani már az ötödik Trófea díja, a korábbiakat a Somló egyedi fajtájával, a Juhfarkkal, illetve szintén Hárslevelűvel érdemelte ki.

A 96 pont a nemzetközi mezőnyben is magas értékelés. A világ élvonalába tartozó pincészetek többezer nevezett borából a versenyen egyetlen egy kapott 98 pontot (egy Pinot Noir Burgundiából), összesen 10 érdemelt ki 97 pontot (Új Zélandról, Ausztráliából, Franciaországból, Olaszországból, Argentínából és Grúziából), és 96 pontot is mindössze 62 bor tudott szerezni – köztük a Tornai Hárslevelű.