Visszatekintő

Ami a legfontosabb: az évjárat, vagyis hogy milyenek lesznek a ’17-es boraink. 2017-ben kedvező volt az időjárás, jó érettségű, gazdag alapanyagokat szüretelhettünk, több kiemelkedő minőségű alapanyag is a pincébe került. Külön öröm, hogy megvan egy igazi különlegességünk méltó utánpótlása: újra sikerült késői szüretelésű Hárslevelű és Zeus szőlőből Aranykönnyet készítenünk. Összefoglalva: jó évjáratunk volt a tavalyi, kifejezetten izgalmas borok születtek.

Vendéglátásunk újabb szintet ugrott 2017-ben. Az étterembe új séfet szerződtettünk, fejlesztettük a konyhatechnológiát, van már sous-vide gépünk és vákuumozónk is. A Pincészet rendezvényterme és terasza hosszú évek óta közkedvelt esküvői helyszín, tavaly is tucatnyi pár kezdte új, közös életét nálunk. Évről-évre egyre több programot kínálunk a pincénél, ezek közül kiemelkedik a Somlói Juhfark Ünnep sétálókóstoló, amelyen több somlói borászat részvételével immáron másodszor mutattuk meg az ország minden szegletéből érkező közönségnek, hogy mit tud ez a fajta. 

Ősszel elindítottuk a la carte szolgáltatásunkat, amely hamar népszerűvé vált. És az elektromos autóval érkezőknek is van egy jó hírünk: ősszel elektromos töltőállomást építettünk ki a pincénél. Az év végén pedig, az immár 16. alkalommal megrendezett András-napi Bormester találkozón borászat és közélet kategóriában ismét átadtuk a Somlóért-Tornai Endre Emlékdíjakat.

A nagyvilágban is folytatódott évek óta tartó sikerszériánk. Tucatnyi Michelin-csillagos étterem állandó szállítói vagyunk, és rengeteg elismerést gyűjtöttünk be a nagy versenyeken. 2017 legnagyobb öröme, hogy a londoni International Wine Challenge-en, amely a világ egyik legrangosabb borversenye, 2015-ös Prémium Juhfarkunkkal zsinórban harmadik alkalommal nyertünk Trófea-díjat, az itt megszerezhető legmagasabb elismerést. A sok díjat és aranyérmet itt nem sorolnánk fel, csak még annyit, hogy jégborunkra is nagyon büszkék vagyunk, amely a Vinagórán nagy aranyat kapott és Bécsben is aranyérmes lett.