Vagány és Varázsló: új, nyári kísértések

Két új borunk társasági alkalmak fontos szereplője, legyen az egy kellemes este a pároddal, nyári parti a barátokkal vagy családi összejövetel. És ételek mellé is kitűnőek: a Vagány könnyű saláták és halak, a Varázsló könnyed, nyári desszertek jó kísérője.

 

VAGÁNY

Ez a bor közelebb hozza Somlót azokhoz is, akik a fiatalos, könnyed borokat kedvelik, és a Somlót eddig túl komolynak, karakteresnek ismerték. Bebizonyítja, hogy lehet egy somlói is vagány, fiatalos, könnyed! 

Borfajta: száraz
Alkohol: 12,6%
Cukor: 6,1 g/l
Sav: 6,3 g/l
Szőlő: Zeusz, Szürkebarát, Zenit, Olaszrizling

(Illatában a virágos jegyek vannak előtérben, háttérben trópusi gyümölcsök, érett mangó, valamint grapefruit is megjelenik. Ízében lendületes, karakteres, az ásványosság mellett határozott, érett gyümölcsös frissesség, krémesen lekerekedett, mégis „élő” savak, jó harmónia. Somlói jellege jól felismerhetővé teszi, mégis vagány, fiatalos stílusával hódít.)

 

VARÁZSLÓ

Igazi csajos közönségkedvenc. Gyümölcsössége és magasabb cukortartalma miatt elsősorban az édesszájúak bora.

Borfajta: félédes
Alkohol: 13,0%
Cukor: 16,2 g/l
Sav: 6,3 g/l
Szőlő: Zeusz, Szürkebarát, Zenit, Tramini

(Illatában gazdag, friss, érett trópusi gyümölcsök, citrusok dominálnak. Ízében behízelgő, lendületes, tele gyümölcsökkel, lekerekedett savakkal. Félédes cukortartalma könnyen szerehetővé teszi, háttérben csonthéjas gyümölcsök, citrusok, kandírozott narancs is megjelenik)

Borainkat itt vásárolhatod meg online.