Prémium Sauvignon Blanc
Ez a fajta nagyon népszerű a nagyvilágban, behízelgő illatával, frissítő karakterével sok hívet szerzett magának – és most bebizonyosodott, hogy a Somlón is jól érzi magát. Illatában bodza, csalán, frissen kaszált fű keveredik, melyet gazdag ízvilága csak tovább fokoz. Izgalmas savak gazdagítják az élményt, hosszú, frissítő, vibráló lecsengéssel.


A Sauvignon Blanc-nál különösen fontos szüreti időpont megválasztása, hogy a gyümölcsös aromák, a jó savak mind megfelelő érettségben, egyensúlyban legyenek, és emellett megmaradjon a könnyedsége is. Büszkék vagyunk erre a borra, melyet bátran letehetünk az asztalra egy erős nemzetközi mezőnyben is. Tökéletesen sikerült a belépője is: kitűnően szerepelt a Bor és Piac magazin Sauvignon Blanc tesztjén, ráadásul ár-érték arányban ez lett a legjobb. „Testes, érett, egyensúlyos bor” – fogalmaztak. Ételpárosítás: Spárga-ételek és tengeri herkentyűk remek kísérője.

Nagy Somlói Nász
Nászra keltek a hagyományos somlói fajták a feltörekvő és egyre népszerűbb sauvignon blanc-nal.  Új cuvée-nk az év egyik meglepetése. A somlói borokra kevésbé jellemző lágy, virágos, könnyed karaktert szerettük volna hangsúlyozni ebben az Olaszrizling, Sauvignon Blanc, Tramini házasításban.


 

Az olaszrizling a jó gerincet adja, a tramini és a sauvignon pedig a fűszerességet, gyümölcsösséget, vibrálást hozza. Intenzív illatában körte, rózsaolaj és levendula keveredik. Vibráló, fiatalos, lendületes bor - tele friss, gyümölcsös zamatokkal és lekerekedett savakkal. Jó egyensúly, izgalmas és egyben népszerű stílus. Ételpárosítás: grillezett zöldségek, grillhúsok, vagy tésztaételek mellé remek kísérő lehet. Fogyasztását jól behűtve, 10-11°C-on ajánljuk

.
Pink Pinot Griggio
A mindennapok könnyed, magyar Pinot Grigioja: szürkebarát –  rendhagyó stílusban, a fiatalok és a nyári partik nagy kedvence lehet.Elegáns, üde és fiatalos, kifogástalan arányokkal. Gyümölcsbomba, málna, eper és citrusok keveréke illatban és ízben is. Igazi nyári frissítő, bár kategóriájában száraz, de a kis maradékcukor igazán ellenállhatatlanná teszi.


A szürkebarát szőlő héja vörös színanyagot tartalmaz, ettől a fürt pinkes-szürkés árnyalatú. A mustot mintegy 6 órán keresztül héjon áztatva nyertük ki a színanyagot, majd tartályos erjesztést követően készre kezeltük és palackoztuk. Ételpárosítás: könnyű halételek, saláták, valamint grillezés mellé kiváló kísérő lehet.