Somlói Juhfark Ünnep 2019 – a legjobb tételek egy helyen, egy időben

A Juhfarkünnep a fajta reprezentatív, legnagyobb szabású bemutatója, amelyen a Somló meghatározó pincéi mutatják be a közönségnek legjobb Juhfark tételeiket. A Juhfark a Somló fajtája, az itteni különleges, vulkanikus terroir az ebből készült borban mutatkozik meg a legszebben – ez pedig az egész világon egyedülállóvá és egyre keresettebbé teszi. Ezért döntöttek úgy a Somló bortermelői, hogy minden évben megrendezik a Juhfark Ünnepét. Az idei sétálókóstolón a friss gyümölcsöstől, a testes, érlelt tételekig a legváltozatosabb stílusban elkészített, 2015-16-17-es borokat és 2018-as tartálymintákat kóstolhat a közönség. A kóstolót mesterkurzusok, pincetúra és dűlőtúra egészíti ki. Az idei kóstoló újdonsága, hogy a somlóiak mellett egy vendégborászat, a szentantalfai Dobosi Pincészet is bemutatkozik. Természetesen most is lesz buszjárat Budapestről, és ingyenes transzferszolgáltatás a környék szálláshelyeiről, hogy mindenki maximálisan tudja élvezni a kóstolás örömét.

A 2019-es Juharkünnep résztvevő pincéi:
Barcza Pincészet, Bogdán Pincészet, Csordás-Fodor Borház, Fekete Pince, Hegedűs-Szabó Pincészet, Kreinbacher Birtok, Somlói Vándor Pince, St. Margit Pincészet, Szalai Pince, Tornai Pincészet, Vendég: Dobosi Pincészet (Szentantalfa)

A főszervező és a házigazda idén is a Tornai Pincészet. További részletek hamarosan. Érdeklődés, jegyvásárlás: +36 70 339 9821 rendezveny@tornaipince.hu