Somlói Juhfark Ünnep - harmadszor!

A Juhfark az egyik legkülönlegesebb hazai szőlőfajta, amely a somlói talaj és éghajlati viszonyok között az egész világon egyedülálló borokat produkál, ezért mi, somlói bortermelők évről-évre összegyűlünk, és bemutatjuk az érdeklődőknek legjobb tételeinket. Mára ez a sétálókóstoló lett a fajta legjelentősebb, reprezentatív bemutatója.

Az esemény idén rekordszám külföldi vendéget is vonzott, a legtöbben Lengyelországból érkeztek. Késő délutánra megtelt a pincészet hatalmas rendezvényterme, sokan a teraszon élvezték a gyönyörű szeptemberi napsütést és grillen sült ételeket, amelyeket séfünk kínált a Juhfarkok mellé. A programot dűlőtúra, pince és múzeumlátogatás, valamint Tornai vertikális Juhfark kóstoló egészítette ki, ahol az elmúlt évek legjobb tételei mellett 15-20 éves Tornai borokat is bemutattunk.

A házigazda, Tornai Tamás a rendezvényt értékelve elmondta, hogy a Juhfark termesztése nem könnyű feladat, de nagyon megéri foglalkozni vele. Az igényes közönség ugyanis egyre inkább a limitált mennyiségű és máshol megismételhetetlen, különleges borokat keresi szerte a világon. A somlói Juhfark éppen ilyen. Azt tudjuk megmutatni vele, amiben egyediek vagyunk: a szinte kizárólag itt termesztett, hazai fajta révén a Somló különleges termőhelyi adottságait.