Aktuális

2018. 09. 19.

Somlói Juhfark Ünnep - harmadszor!

Somlói Juhfark Ünnep - harmadszor!

A várakozásokat messze meghaladó, örvendetesen nagy közönségérdeklődés mellett rendeztük meg pincészetünkben a 3. Somlói Juhfark Ünnepet.

2018. 10. 07.

Magyar borokkal Belgiumban

Magyar borokkal Belgiumban

Nemrég Belgiumban jártunk, partnerünk, a Global Wineries meghívására. A cég a leghíresebb termelő országokból importál borokat, ezeket mutatták be a közönségnek és a szakmának. A mi Prémium Juhfarkunkat itt is nagyon szerették!

2018. 08. 08.

Tornai Tamás: A csavart sárgarépa és a dinamitcékla esete a magyar borral

Tornai Tamás: A csavart sárgarépa és a dinamitcékla esete a magyar borral

Eredeti ötletek, bátor és hatékony marketing, szárnyaló jövedelmezőség az egyik oldalon: ez a világ. Rugalmatlanság, egyre nagyobb lemaradás, feleslegesen elköltött milliárdok a másik oldalon: ez Magyarország. Lehetne másképp is.

2018. 08. 10.

Miért szervezünk Juhfarkünnepet?

Miért szervezünk Juhfarkünnepet?

Szeptember 15-én már harmadik alkalommal rendezzük meg a Somlón a Juhfark egyedülálló, reprezentatív bemutatóját, ahol a fajta összes kiemelkedő tétele megkóstolható. A borok készítői kínálnak, válaszolnak a kérdésekre, és a legsomlóibb borokkal együtt élvezhető a hegy összetéveszthetetlen varázsa is. A kóstolót kiegészítő programok, workshopok, vezetett somlóhegyi túra és pincelátogatás teszi még izgalmasabbá.

2018. 08. 10.

Biciklivel a Somló körül

Biciklivel a Somló körül

Biciklis túraútvonalat teszteltünk. Összesen 10 kilométer, alig van benne szintkülönbség, még egy gyerek is könnyűszerrel teljesíti. Körbejárhatjuk rajta a Somlót, felfedezhetjük csodáit, és útközben persze a legjobb pincék borait is megkóstolhatjuk. És ha nem azzal érkezik, mi a pincénél még biciklit is tudunk adni hozzá.

2018. 08. 10.

Fesztiválok, ahol még nyáron találkozhatunk

2018. 07. 09.

Fekete Norbert a Tornai Pincészet új séfje

Fekete Norbert a Tornai Pincészet új séfje

Június óta új séf irányítja a konyhát a Tornai Pincészetben. Az elmúlt egy hónapban bebizonyosodott, hogy bármit főz, legyen az esküvői menü, üzleti ebéd vagy hétvégi a la carte választék, az csodálatosan sikerül: aki megkóstolja, csak lelkesedéssel tud nyilatkozni róla. E sorok írója abban a szerencsében részesült, hogy új ételeink bemutatására szervezett fotózáson több menüsorát is megkóstolhatta. Egyszerűen kifogástalan volt minden.

2018. 06. 20.

Somlói Juhfark Ünnep 2018

Somlói Juhfark Ünnep 2018

3. NAGY SÉTÁLÓ KÓSTOLÓ 17 SOMLÓI BORÁSZAT LEGJOBB JUHFARKJAINAK RÉSZVÉTELÉVEL

2018. 06. 05.

A Somló és a világ: egy borverseny tanulságai profiknak és borrajongóknak

Május végén a Tornai Pincészet rendezte meg a somlói borvidéki borversenyt. Egy ilyen megmérettetés mindig fontos esemény: megmutatja, hogy az adott pillanatban valójában hol tart egy borvidék. Ilyenkor nem csak a kiemelkedő pincék elismert boraival találkozunk, hanem minden piacot kereső termelő elküldi legígéretesebb tételeit. És ez az egész különösen érdekes lesz akkor, ha olyan bírálókat sikerül megnyerni, akik komoly nemzetközi tapasztalatokkal rendelkeznek, tudják, hol tart és merre megy a világ. Ez a verseny ilyen volt. A zsűriben az elismert helyi borászok mellett ott ültek a szomszédos, balatoni borvidékek széles látókörű termelői, kutatók, szakmai szervezetek vezetői, WSET-diplomások, és a bizottságok elnökeként két igazi nagyágyú: Mészáros Gabriella és Horkay András. Most közvetlenül tőlük tudhatjuk meg, hogy mit tud a Somló 2018-ban.

2018. 06. 12.

Éjszakai Pincetúra 2018: június 22-23.

Éjszakai Pincetúra 2018: június 22-23.

A Somló legnagyobb rendezvénye idén már két napon át zajlik, szinte az összes pince részvételével. Ezzel a programmal várunk mindenkit szeretettel!

2018. 06. 11.

Tornai Pincészet: a kultúra és a jókedv támogatója

Tornai Pincészet: a kultúra és a jókedv támogatója

Gálaelőadással és díjátadóval zárult Veszprémben a 20 . Tánc Fesztiválja. Büszkék vagyunk rá, hogy kiemelt támogatójaként járulhattunk hozzá ennek a színvonalas, nemzetközi jelentőségű programnak a megrendezéséhez.

2018. 05. 06.

Nagyrendezvény kiemelt ügyfeleknek

Nagyrendezvény kiemelt ügyfeleknek

Az ERSTE Bank minket választott a kiemelt ügyfelei részére rendezett partnertalálkozó házigazdájának. Különösen jó érzés volt 120 résztvevő számára biztosítani a megfelelő körülményeket, a technikai hátteret és persze az enni-innivalót.

2018. 04. 23.

Boros chatbot – először Magyarországon

Boros chatbot – először Magyarországon

Elindítottuk chatbot játékunkat, ami legalább két szempontból is különösen érdekes!

2018. 04. 23.

Vadonatúj Tornai borok

Vadonatúj Tornai borok

Büszkén mutatjuk be három új borunkat, a Prémium Sauvignon Blanc-t, a Nagy Somlói Nászt és a Pink Pinot Griggio-t. Hozzák a Somló egyedi, utánozhatatlan karakterét, és közben jó ivású, modern borok: tökéletesen megfelelnek a legújabb világtrendeknek. Már kaphatók somlói Vinotékánkban, és hamarosan az egész országban elérhetőek lesznek. Érdemes megkóstolni őket! Ezért:

2018. 04. 18.

Majális a teraszon

Majális a teraszon

Szeretettel várunk mindenkit családjával együtt május 1-én egész nap, a Tornai Pincészet majálisán. Lesz minden, ami egy ilyen alkalmat igazán nagyszerűvé tesz, ami garantálja a jó hangulatot és az önfeledt szórakozást: zene, étel-ital, játékos vetélkedők, gyereksarok és persze kitűnő Tornai borok. További információk: Varga Csilla, 06 70 339 9821

2018. 04. 17.

A borvilág közepe: ProWein

A borvilág közepe: ProWein

A düsseldorfi ProWein egyszerűen csak a világ elsőszámú bor és alkoholos ital vásárának nevezi magát, amely az iparág szereplőinek legfontosabb találkozóhelye. És ez így is van. Lényegében itt van a földkerekség teljes borkínálata – és az ennek megfelelő kereskedői érdeklődés. Aki a világpiacon, (és főleg az ennek 54%-át kitevő európai piacon) akármennyire is látszani akar, annak kihagyhatatlan a részvétel. Természetesen mi i ott voltunk.

2018. 03. 19.

Tornai Tamás: Bordeaux-i lecke

Bordeaux minden bizonnyal a világ leggazdagabb hagyományú borvidéke. A szerves fejlődést itt évszázadok óta nem zavarja semmi, egyedül az egész Franciaországot felforgató forradalmi események okoztak némi kilengést, de már annak is több mint 200 éve. Bordeaux egy borász számára a világ közepe, de egy borkedvelőnek is mindig érdekes. Három napot töltöttem ott március elején. Úti beszámoló, tanulságokkal.

2018. 03. 06.

Húsvéti Ajánlat

2018. 03. 05.

Somlói furmint az origó!

Somlói furmint az origó!

Mindig nagy öröm és büszkeség számunkra, ha egy somlói bor szélesebb közönség előtt, erős mezőnyben is bizonyítja különlegességét. Legutóbb Debrecenben tapasztalhattuk ezt meg, ahová Fiáth Attila nemzetközi borakadémikus 3 borvidék 12 furmintját hívta meg egy vakkóstolóra. A Somlóról összesen négyet, a mi 2015-ös Prémium Furmintunk volt az egyik. Ez jó alkalom volt arra is, hogy nagyobb perspektívában vizsgáljuk egyik hagyományos fajtánk, a furmint lehetőségeit és esélyeit - itthon és a nagyvilágban.

2018. 03. 02.

Dalos, forradalmi borvacsora

Dalos, forradalmi borvacsora

Az asztalon válogatott Tornai borok és fogások, a színpadon Borzavári Róza, Tüttő Balázs és Császár Dominik – énekszóval és különleges hangszerekkel. A műsorban népdalok, mulatós nóták és forradalmi hangulat, mert szilaj jókedvünkben arról is megemlékezünk, hogy 170 évvel ezelőtt kezdődött a magyar történelem egyik legdicsőbb korszaka.

Aktuális

Kertészt keresünk!

Téged is elvarázsol a Somló? Kertész/kertépítő végzettséged, vagy gyakorlatod van a kertápolásban, növénygondozásban? Akkor nálunk a helyed.

Somlói Juhfark Ünnep 2019 - PROGRAM ÉS JEGYEK

4. NAGY SÉTÁLÓ KÓSTOLÓ A SOMLÓ LEGJOBB JUHFARKJAIVAL

Közösség

1-20   21-40   41-60   61-80   81-100   101-120   121-140   141-160   161-180