Aktuális

2019. 03. 27.

Családi Húsvét a Somlón

Családi Húsvét a Somlón

Húsvétra igazi családi programot kínálunk, hagyományos házi reggelivel, tojáskereséssel és meglepetésekkel. Érdemes mielőbb bejelentkezni, mielőtt elfogynak a helyek!

2019. 04. 01.

Az étterem tavaszi-nyári nyitvatartása

Az étterem tavaszi-nyári nyitvatartása

Asztalfoglalás: Sándor Noémi +36 70 339 9821

2019. 04. 01.

ÉTLAP - április 6-7.

2019. 03. 07.

„Még sosem kóstoltam ennyire autentikus bort!" Wine Paris 2019

„Még sosem kóstoltam ennyire autentikus bort! Wine Paris 2019

A világ legfontosabb bortermelő országa – bár mennyiségben nem az első – kétségtelenül Franciaország. Egy borszakmai rendezvény Párizsban mindig érdekes, főleg, ha két tekintélyes kiállítás egyesüléséből jön létre, és célközönsége, időzítése, tematikája és lebonyolítása is a lehető legjobb. A Wine Paris ilyen volt. Most februárban rendezték meg először, mi is ott lehettünk, hogy 10 másik borászattal együtt képviseljük Magyarországot. A rendezvény nem a nagyközönségnek, hanem a szakmának szólt, de a tanulságok és a tapasztalatok az érdeklődő borfogyasztó számára is nagyon érdekesek. És hogy a borászokon kívül miért érdekelhet bárkit, hogy mennyire sikeres a magyar bor a világban? Egyszerűen azért, mert ez a magyar bortermelés életben maradásának egyik feltétele.

2019. 03. 07.

Siker az Országos Gasztronómiai Bajnokságon

Siker az Országos Gasztronómiai Bajnokságon

Fekete Norbert, a Tornai Pincészet éttermének séfje bronzérmes lett a tatai Farsang Kupa – Országos Gasztronómiai Bajnokságon. A rangos versenyt a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség 17. alkalommal rendezte meg a hétvégén szakács, cukrász, felszolgáló és pék szakmákban. Az esemény fontos része az olimpiai és vb-felkészülésnek, követelményrendszerét és bírálati módszereit is ennek megfelelően alakították ki. A korábbi indulók közül sokan komoly világversenyeken is dobogós helyezést értek el.

2019. 02. 13.

Tavaszköszöntő hétvége

Tavaszköszöntő hétvége

A tavasz illata, a Somló felfedezése vagy ücsörgés a teraszon a napsütésben. És különleges hétvégi menü kitűnő borokkal. Ezzel várjuk három napon át éttermünkben a tavasz érkezésekor, március 8-9-10-én.

2019. 02. 18.

Torkos Csütörtök a Tornai Pincészetben

Torkos Csütörtök a Tornai Pincészetben

Ezt nem szabad kihagyni: március 7-én, Torkos Csütörtökön 40%-os kedvezménnyel, különleges menüsorral és kitűnő borokkal várjuk az étteremben.

2019. 02. 20.

Harapnivalók a Vinotékában

Harapnivalók a Vinotékában

Ha megéhezett, mostantól a Vinotékában is tudunk rá megoldást. Borkorcsolyának nevezzük, és valóban nagyon jó a borok kóstolása közben, de egy könnyű ebédnek vagy uzsonnának is tökéletes. Séfünk receptje szerint, mindig frissen készítjük, minőségi alapanyagokból. Vigyázat, könnyen függőséget okozhat!.

2019. 01. 15.

Farsangi mulatság

Farsangi mulatság

Február 16-án 18 órától zenés-táncos farsangi mulatságot rendezünk a pincénél, kitűnő borokkal, különleges menüsorral, jelmezes felvonulással. Belépés nem csak jelmezben, de aki abban érkezik, ajándékot kap, a legjobbakat pedig külön jutalmazzuk.

2019. 01. 16.

Háromnapos Valentin nap

Háromnapos Valentin nap

Ünnepelj a pároddal nálunk! Február 14-15-16-án a la carte étlappal és a legjobb borokkal várunk Valentin nap alkalmából. Romantika, gyertyafény, különleges ételek három napon át.

2019. 01. 22.

Egy ellenállhatatlan somlói-indonéz párosítás

Egy ellenállhatatlan somlói-indonéz párosítás

A Millésima – a világ vezető bordeaux-i székhelyű borkereskedő vállalata – blogversenyének döntősei között van az a cikk, amelyet egy indonéz blogger tavalyi látogatásakor a Somlóról és a 2013-as Tornai Prémium Szürkebarátról írt.

2019. 01. 22.

Februárban itt találkozhatunk Budapesten

Februárban itt találkozhatunk Budapesten

Február 7-én a városligeti Mezőgazdasági Múzeumban rendezik meg a Furmint Február Nagy Kóstolót, ahol több mint 200 furmintot kóstolhatnak szerte az országból. Február 17-én, a Millenárison pedig Borjour Magnum, az év legnagyobb beltéri borkóstolója 220 borászat több mint 1000 borával. Jöjjenek önök is, mi ott leszünk.

2019. 01. 08.

2018. a Tornai Pincészetben 1. Bor és Somló

2018. a Tornai Pincészetben 1. Bor és Somló

2018-ban tovább folytattuk több mint 70 éve tartó tanulmányainkat arról, hogyan készüljön az a bor, amelyik a legjobban kifejezi a Somló erősségeit.

2019. 01. 08.

2018. a Tornai Pincészetben 2. Elismerések

2018. a Tornai Pincészetben 2. Elismerések

A rangos hazai és nemzetközi borversenyeken kiérdemelt több tucat érem mellett külön öröm volt 2018-ban, hogy mindhárom új borunk elismerést kapott. Legsikeresebb fajtánk – nem meglepő módon – ismét a Juhfark lett.

2019. 01. 08.

2018. a Tornai Pincészetben 3. Innováció

2018. a Tornai Pincészetben 3. Innováció

A Tornai Pincészet több mint hét évtizedes történetében mindig fontos volt az innováció. Idén újabb nagy fejlesztésre készülünk, amelynek 2018-ban már gőzerővel zajlott az előkészítése. A beruházás döntően a nagy gonddal megtermelt szőlő értékeinek megőrzéséről szól.

2019. 01. 08.

2018. a Tornai Pincészetben 4. Vendéglátás

2018. a Tornai Pincészetben 4. Vendéglátás

2018-ban is rengeteg rendezvényen, vásárban és fesztiválon voltunk ott itthon és külföldön. Hosszú lenne a lista, ha mindegyiket felsorolnánk. Különösen jól sikerült részvételünk a düsseldorfi Pro Weinon, és büszkék vagyunk, hogy történetünkben először a Sziget Fesztivál közönségének is bemutatkozhattunk.

2018. 12. 04.

Somlóért – Tornai Endre emlékdíj 2018

Somlóért – Tornai Endre emlékdíj 2018

Az idei András-napi Bormester Találkozón harmadik alkalommal adtuk át a Somlóért – Tornai Endre emlékdíjakat. A két díjazott: dr. Janky Ferenc ny. egyetemi docens és dr. Májer János egyetemi tanár, intézetigazgató.

2018. 11. 08.

Karácsonyi válogatásaink

2018. 11. 22.

Adventi borvacsora

Adventi borvacsora

December 8-án, szombaton adventi borvacsorát rendezünk a karácsonyra hangolódás jegyében. Jöjjön el, ünnepi ételek és különleges borok várják. A vacsora után zenével és tánccal folytatódik az este.

2018. 11. 25.

Somlói címlapsztori a VinCE magazinban

Az ősszel vendégül láttuk a VinCE csapatát, ugyanis minden évben van egy olyan tesztjük, amikor felkerekednek, és helyben kóstolják meg egy borvidék legígéretesebb borait. A lap októberi számában Horkay András nemzetközi borakadémikus (AIWS), az Országos Borszakértő Bizottság (OBB) elnöke mesél élményeikről, miközben avatottan és nagyon tanulságosan bemutatja a Somlót is, amelyet hazánk legspeciálisabb, legegyedibb borvidékének nevez.

Aktuális

Az étterem tavaszi-nyári nyitvatartása

Asztalfoglalás: Sándor Noémi +36 70 339 9821

Családi Húsvét a Somlón

Húsvétra igazi családi programot kínálunk, hagyományos házi reggelivel, tojáskereséssel és meglepetésekkel. Érdemes mielőbb bejelentkezni, mielőtt elfogynak a helyek! ...

Közösség

1-20   21-40   41-60   61-80   81-100   101-120   121-140   141-160   161-180