NAGY ARANY a Jégborunknak

A VinAgora 1992-es alapítása óta, a VinoFed tagjaként, a világ szakmailag legelismertebb versenyei közé sorolandó. Megszerezte a meghatározó nemzetközi szakmai szervezetek - OIV (Nemzetközi Szőlő és Bor Szervezet), UIOE (Nemzetközi Borász Szövetség) - védnökségét. Aktív tagja a VINOFED-nek (Nagy Nemzetközi Borversenyek Szövetsége). A VinAgora Magyarország egyetlen olyan borversenye, amely nemcsak széles nemzetköziséget képviselő zsűrijével, de emellett - a számtalan hazai bor társaságában - a külföldről nevezett borok  jelentős arányával is kiemelkedik országunk borversenyeinek élmezőnyéből.

 Az idén 15 országból (többek között Ausztrália, Brazília, Chile, Horvátország, Argentína, Románia, Spanyolország és Uruguay is szerepelt hazánkon kívül a nevező országok sorában) 556 minta érkezett. A borokat egy több, mint 60 fős nemzetközi zsűri bírálta el 4 nap alatt. Különleges borok bírálata különleges szakértelemmel: a késői szüretből származó borok, jégborok, botrytizált és erősített borok értékelését egy specialistákból álló bizottság végzi.

Nagy öröm számunkra, hogy mindösszesen csak 6 bor érdemelte ki a NAGY ARANY minősítést és a Tornai Jégbor is közte van.
2016 novemberében került palackba a Zeusz szőlőből készült Jégbor és az eddig benevezett borversenyekről sorra hozza az aranyérmeket. A borról bővebben ITT olvashat.

A Top Selection borcsalád Aranyhegy Juhfark 2015 tagja Ezüst minősítést kapott a zsűritől. A borról bővebben ITT olvashat.