Gasztroangyal a Tornai Pincészetben

Marcsi az adás vendégével, Meixner-Hegyi Etelka keramikussal érkezik a hozzánk, aki Tornai Annával azonnal biciklire pattan, hogy megnézzék a Somlót. A pincénél ugyanis bérelhető kerékpárok is vannak, és vendégeinknek biciklis térképet adunk, amellyel felfedezhetik a hegyet. Bőven van mit: a somlói táj, az épített örökség és persze a bor így együtt különleges élményt és meglepetéseket kínál, amiért újra és újra érdemes eljönni.

Miközben a lányok bicikliznek, Marcsi és Tornai Tamás séfünkkel, Fekete Norberttel nekiállnak főzni, és közben a Somló egyedülálló adottságairól beszélgetnek: a különleges, vulkanikus talaj, a klíma és ezekből a legjobbat kihozni képes helyi szőlőfajták – mint például a Juhfark –olyan borokat eredményeznek, amelyek a világ legnagyobbjaival is állják a versenyt. A hármas egyszerű, de nagyon finom ételt készít, Olaszrizlingben párolt fogasfilét zöldségekkel és kapros vinegrett-tel.

A műsor itt nézhető meg. Kiderül belőle a fogás receptje, és az is, hogy milyen bort érdemes választani hozzá, és persze még sok más érdekesség.