Fekete Norbert a Tornai Pincészet új séfje

Norbert 1981-ben született, és egész felnőtt életében vendéglátással foglalkozott. 2002-ben csöppent bele, tulajdonképpen véletlenül: bátyja, Nótár László, aki már akkor elismert szakács volt hívta Siófokra, nyári munkára, ahol azonnal eldöntötte, hogy ő is ezt a hivatást választja. Azóta több étteremben is dolgozott, Budapesten, Várpalotán, legutóbb pedig Ajkán, a Mangóban. Azért fogadta el pincészetünk felkérését, mert nagy kihívásnak tartja egy olyan konyha irányítását, ahol sok, különböző igénynek kell megfelelni, és ebben a munkában mindent megvalósíthat, ami a gasztronómiában érdekes és fontos számára.


Példaképe és mentora a bátyja, aki egyébként a 2018-as Magyarország étele szakácsverseny győztes ételkülönlegességének megalkotója. Folyamatosan tanulnak és képezik magukat, most éppen egy olaszországi kurzusra készülnek. Új séfünk az exkluzív, modern technológiával elkészített magyaros vonalat képviseli, ízletes, változatos, rendes adag ételekkel. Azt mondja, ezzel lehet megszólítani a vendégek legnagyobb részét, a legtöbben egyszerűen ezt szeretik. És mostantól a borok mellett ezekért az ételekért is érdemes felkeresni minket, és még ott van ráadásnak a terasz és a kilátás. Egy ételsor a sok közül, amit Norbi ajánl:


Libamáj paté lilahagyma lekvárral, házi brióssal. Spárga-krémleves szarvasgombás olajjal és fekete szezámmaggal. Burgonyapikkelyben sült fogasfilé zöldborsó pürével, kakukkfüves céklakiflivel. Roséra sült őzgerinc, kenyérbe bújtatott őzszűz, zöldséges búzarizottóval, borókás jus-vel. Mandulatorta málna tükrön citrom sorbet-val.