Egy ellenállhatatlan somlói-indonéz párosítás

100 000 vásárló 120 országban, 12 000 árusított bor, két és félmillió pincében őrzött palack. Néhány szám a cégről, amely 2013 óta öt kategóriában szervezi blogversenyét, amelyre a legjobb boros blogok neveznek a világ minden pontjáról. A rólunk szóló cikk a „Bor és ételpárosítás” kategóriában jutott a döntőbe, címe: „Hihetetlen partnerek: somlói bor és indonéz csirke”. Charine Tan írta az Exotic Wine Travel blogon, amit barátjával, Matthew Horkey-val készít. A páros 2015-ben hagyta ott Szingapúrt és addigi karrierjét, hogy bejárják a világot, megismerjenek kevésbé ismert borvidékeket, megkóstolják boraikat és írjanak élményeikről. Cikket, könyvet, blogot – azóta ebből élnek. Több mint 100 borvidéken jártak már, több mint 20 országban, így jutottak el a Somlóra is. 

A cikk a különleges ételpárosítás megszületéséről szól: hogyan kerültek a Somlóra, milyen borokat kóstoltak, hogy választotta ki Charine a 2016-os Tornai Prémium Szürkebarátot, és hogy jutott róla eszébe a nagymamája ayam semur-ja, ami az egyik kedvence volt gyerekkorában, és azután hogy készítette el ezt az ételt sokezer kilométerre szülőföldjétől – és persze arról is, milyen élmény volt együtt fogyasztani a mi borunkkal. A bejegyzés, amely az ő sajátos szemszögükből a Somlót is bemutatja, itt olvasható, a blogverseny részleteiről és döntőseiről itt tudhat meg többet. A zsűri most a döntőbe jutott cikkeket bírálja, eredményhirdetés február 1-jén.