Bemutatkozik új séfünk – szintet lép a Tornai konyha

Gyerekkorában sok időt töltött a Kemeneshőgyészen lakó dédinél, és rengeteget segített neki a főzésnél a sparhelten. 2006-ban lett szakács, aztán pár év kitérő következett, de csak azért, hogy megerősítse abban, hogy még komolyabban vegye a szakmát. 2013-ban visszatért a konyhába, 2 év múlva mestervizsgát tett – itt szembesült azzal, hogy mennyi tanulnivalója van még, ehhez pedig a legjobb helyeken kell dolgoznia. A veszprémi Betekints Hotelben helyezkedett el. Szépen lépdelt felfelé a ranglétrán, majd átment a Chiantiba, ahol olyan európai színvonalú mesterektől tanult, mint Ruppert László, Varga Roland és Krizsán Gábor.

Imádja csinálni, élete részévé vált a munkája, amely mindig újabb célokat állít elé, és ezek újabb inspirációkat szülnek, így folyamatosan megvan a motiváció és lendület.

Nagy lehetőséget és potenciált lát a Tornai Pincészetben, ahol lehet „robbantani”, és nemcsak a profi technikai háttér van meg, hanem kitűnő borok és csodás környezet is. Olyan konyhát tervez nálunk, amely máshol nem tapasztalható élmény ad, és azt mondják rá a vendégek: „ezért felmegyünk a Tornaiba”. Az is, aki csak évente pár alkalommal megy étterembe, és az is, aki az ország legjobb helyeire jár.
Az étlapon a magyar konyháé lesz a főszerep, jól felismerhető, intenzív ízekkel, de letisztultan, a legújabb gasztronómiai trendeknek megfelelve – és persze saját képére formálva. Folyamatosan figyeli a pályatársak munkáját, rengeteg könyvet olvas, ételfotókat néz, így jönnek az újabb és újabb ötletek.
Minőségi, és nem puszta szlogenként, hanem minden lehetőséget kihasználva háztáji és őstermelői alapanyagokból készíti el a fogásokat. Táblaajánlatokkal és tematikus estekkel, hetekkel tervezi megmutatni a vendégeknek a gasztronómia egy olyan területét, amely sokak számára még ismeretlen lehet – és amelyben a konyhai csapat maximálisan kiélheti kreativitását, így újabb ötleteket és inspirációt kapnak, kizárva ezzel a napi rutinmegoldásokat.
Nem meglepő módon Roland számára a legnagyobb elismerést az elégedett vendégek jelentik, és a közvetlen visszajelzés a legjobb iránymutató. Mostantól borvacsoráinkon kóstolhatják meg új séfünk remekeit. Ez például egy előétel, név és látvány csillagos ötös, vajon az íze milyen lehet? Tegyél egy próbát!Libamáj terrine, kürtőskalács, pisztácia, birsalma