Aranyhegy Juhfark a Four Seasons Budapest Kollázs éttermében

„A KOLLÁZS Brasserie&Bar tökéletesen megragadja a város dinamikus hangulatát: egyszerre hagyományos és modern, időtlen és friss, elegáns és laza. A visszafogott, fesztelen eleganciájával hívogató étterem Budapest egyik legnépszerűbb gasztronómiai csomópontjának ígérkezik” – mondják magukról, és már a név elég referencia, hogy higgyünk nekik. Becker Gábor vezető sommelier-nek köszönhetően most már Tornai bort is rendelhetünk náluk. Gábor a Budapesti Borfesztiválon akadt rá a 2015-ös Aranyhegyre, és azonnal eldöntötte, hogy felteszi új borlapjukra. Fehér borból ugyanis a tartalmas, vulkanikus tételeket kedveli, úgy gondolja, hogy a különleges terroir és egy tradicionális hazai fajta olyan párosítás, amit érdemes a magyar és nemzetközi közönségnek is megmutatni. És ebben a somlói Juhfark kiemelkedőt produkál. A mi Aranyhegyünket emellett úgy jellemzi, hogy sűrű, krémesebb textúrájú, elegáns, tiszta bor, amit klasszikusként ajánl.

Gábor a magyar mellett nagy hangsúlyt fektet a francia borkínálatra, de olasz, amerikai, új-zélandi, chilei, argentin, sőt uruguayi bor is rendelhető a Kollázsban. Itthonról Somló mellett többek között Tokaj, a Balaton-felvidék, Villány, Eger és Sopron borai is szerepelnek a borlapon. Amit időről-időre frissítenek – ebben az egyetlen szempontjuk az, hogy minél színesebb legyen a kínálat, és mindig legyen benne egy-két érdekesség is. Folyamatosan keresik az új, izgalmas tételeket, így került be a mi Aranyhegyünk is, ami természetesen a Somlón, pincészetünkben is megkóstolható.