Ahol januárban találkozhatunk

 

Vince-nap Vonyarcon

Január 20-án, szombaton mi is ott leszünk Vonyarcvashegyen, a Vince napi Borparádén. Ami garantáltan parádés lesz, több meghatározó és izgalmas balatoni pincével. Mi, a Somlóról főleg juhfarkkal és furminttal készülünk, a reduktívtól a teljes hordós erjesztett tételig viszünk sokféle bort. Szeretettel várjuk!

 

Olaszrizling Szerintünk január 27-én

Ez a csopaki esemény ma már bátran nevezhető kultikusnak. Az olaszrizling az egyik legizgalmasabb hazai szőlőfajta, sokféle arca van, egy borász számára igazi kihívás, hogy mindegyiket hitelesen bemutassa. Büszkék vagyunk, hogy idén is ott lehetünk Csopakon, hiszen ez azt bizonyítja, nekünk sikerül. Négy olyan tétellel készülünk, amelyek szépen mutatják ennek a fajtának a változatosságát – persze somlói stílusban:

2015-ös Nagy-Somlói Olaszrizling (reduktív stílusban, amelynél a cél, hogy a gyümölcsösséget, frissességet megmutassuk, mégis szép beltartalommal és somlói ásványossággal).

2015-ös Top Selection Ilona Olaszrizling (a fajta komolyabb arcát mutatja be, azt hogy a Somlón kiemelkedő minőséget tud produkálni megfelelő művelés mellett, hosszú érlelhetősége rengeteg izgalmat rejt).

És két, még nem palackozott tétel, amelyeket máshol még nem lehet kóstolni:
2017-es Friss Olaszrizling tartályminta (Illatában érett körte és trópusi gyümölcsök keverednek. Ízében komoly beltartalom, krémesség mellett kifinomult savak teszik izgalmassá a kortyot. A trópusi gyümölcsök dominálnak, de finom mandulás kesernyésség is megjelenik utóízben).

2016-os Top Selection Ilona Olaszrizling hordóminta (Illatban határozott túlérett jegyek dominálnak, háttérben a fahordós érlelés gazdagít. Ízben a hordós jegyek tovább fokozzák az izgalmat, aszalt gyümölcsök, érett alma és körte is megjelenik. Utóíze hosszú, rétegzett, sokszínű).