Új év – új borok

 

Metszés a szőlőben

A szőlőben már most mindent meg kell tenni a 2018-as jó termésért. Gyönyörű januári időben elkezdtük a metszést, amit annyira szeretünk, hogy még videót is készítettünk róla, ami a képre kattintva indul.

 

 

Készletkóstoló a pincében

A januári ún. készletkóstoló az egyik legizgalmasabb esemény egy borászat életében. Ilyenkor derül ki a szerencsés kiválasztottak számára, hogy milyenek azok a borok, amelyekkel még nem találkozhatott a közönség, vagyis az újborok és a pincében már régebben érlelt, de még nem palackozott tételek. Mielőtt aggódni kezdenek, gyorsan eláruljuk: kiemelkedő tételekkel dolgozhatunk idén is, illetve az előző évjáratok hosszabb érlelésű tételei is magas minőséggel kecsegtetnek. Minőségi kategória és évjárat szerint sorban kóstoltuk a különböző fajtákat, a könnyedebbtől kezdve, a komplexebb bort adók felé haladva.

Az illatos fajták – mint az Irsai Olivér, Zenit, Sauvignon Blanc (ez új tételként kerül majd be a kínálatba) és Tramini – igazi közönség kedvencek lesznek, 2017-es Friss Olaszrizlingünk pedig, úgy tűnik, minden eddigi évjáratot felülmúl majd. Ebből viszünk tartálymintát január 27-én a csopaki Olaszrizling Szerintünkre is, tehát akit érdekel, itt megkóstolhatja már forgalomba hozatal előtt is. Nagyon izgalmas volt egymás mellett kóstolni a Furmint és Juhfark tételeket, ahol mindegyik kategóriában (Friss, Prémium és TOP Selection) nagyon magas mércét tűztünk ki az elmúlt évjáratokkal, de méltó folytatások következnek, sőt, néhány tétel egészen kimagasló lesz.