Hétvége József Attila kedvenc ételeivel
Az egyik legnagyobb magyar költő budapesti proletárcsaládból származott, nagy szegénységben éltek. Édesanyja egyedül nevelte három gyermekét, és sokszor előfordult, hogy nem tudott nekik enni adni, ilyenkor Attilát a szomszédok hívták át egy kis krumplilevesre. Mindenki ismeri egyik ifjúkori zsengéjét, amely főképp kívánatos, és számára elérhetetlen ételekről szól.
De szeretnék gazdag lenni,
Egyszer libasültet enni.
Jó ruhába járni, kelni,
S öt forintért kuglert venni.
Később, már ismert, mégis sokszor nélkülöző költőként sem sokszor evett libasültet, de erre akkor már nem is igen vágyakozott. Ugyanis az egyszerű, házias, magyaros konyhát szerette.
Egyik kedvence a bableves volt, annyira, hogy egy Párizsból írt levelében azt kérte Jolán nővérétől, küldjön neki egy adagot a kedvencéből, sok kolbásszal és csipetkével.
Nagyon szerette a disznópaprikást is, amelyet disznótorok alkalmából készítettek, és az az érdekessége, hogy a sertés nem meghatározott részéből készült. Azt a húst használták fel hozzá, amiből az adott alkalommal nem akartak semmi egyebet készíteni.
Különleges ajánlatunk az április 12-i hétvégére:
Bableves kolbásszal és csipetkével / 2190 Ft
Disznópaprikás, főtt burgonya / 4990 Ft
Kugler torta / 1990 F
Az étterem nyitvatartása, a la carte étlap itt.