A szőlőtermesztésünk filozófiája: csak egészséges érett szőlőből készülhet kiváló minőségű bor. E gondolatmenet határozza meg a termesztéstechnológiánkat.

A szőlőtermesztés művészete

A Tornai pincészet összes területe jelenleg 56 ha, ebből szőlővel betelepített 53,5 ha, telepítendő 2,5 ha. A telepítések 1997 - 2003. években, majd 2009-ben történtek. A 2003 előtti telepítések 2,4 m x 1 m térállásban készültek (4166 tő/ha), fajta szerint: juhfark, furmint, hárslevelű, olaszrizling, korona, sárfehér, csemege. A 2003. és 2009. évben 2,4 m x 0,8 m térállásban telepítettünk (5208 tő/ha), fajták szerint: szürkebarát, zeusz, zenit, pinot blanc, savignon blanc, irsai olivér, tramini, hárslevelű, csomorika.

A szőlőtermesztésünk filozófiája: csak egészséges érett szőlőből készülhet kiváló minőségű bor. E gondolatmenet határozza meg a termesztéstechnológiánkat.

Metszést kizárólag saját (állandó) dolgozóinkkal végezzük. Kétféle metszésmódot alkalmazunk: középmagas kordon és ernyő. A tőkénkénti rügyterhelés 6 - 9 között a tőkesűrűség és rügyvizsgálat függvényében. A nyesedéket (venyigét) aprított formában elhozzuk a területről, ami a Somló Hotel hő energia szükségletének jelentős részét fedezi.