A tél beköszöntével a szinte mazsolává töppedt szőlőszemek varázslatos ízét két különleges édes fehérborunk őrzi. Egy kedves, szerethető késői szüretelésű Aranykönny és egy nagyon különleges Somlói Jégbor.

Közös bennük, hogy maradék cukor tartalmuk közvetlenül a szőlőből származik, abszolút természetes módon édesek, nem tartalmaznak hozzáadott mustsűrítményt. Nem könnyű feladat elkészíteni ezeket a tételeket, minél későbbi a szüret, annál több természeti hatás éri a még tőkén lévő szőlőszemeket. Az eredmény viszont csodálatos - a természet ajándéka.

Aranykönny 2015
Az ARANYKÖNNY a Tornai Pincészet egyik legnépszerűbb bora. A késői szüretelésű desszertbor, Furmint és Hárslevelű házasításából született. 2015 november 10-én szüreteltük és egy évvel később került palackaba. Méz, karamell, dobos torta illata jelenik meg először. Ízében a túlérett, aszalt szőlő édessége, aromái dominálnak, melyet izgalmas savak támogatnak, mindezt olyan összetett ízek kavalkádja fűszerez meg, ami egyedivé, különlegessé teszi.

Somlói Jégbor 2015
Az utóbbi időben ritkán adódott lehetőség jégbor készítésre. Azonban 2015-ben a körülmények és a hirtelen jött november 25-i hideg, hajnali szüretelést hozott.

Különleges évjárat különleges bora Zeus szőlőből készült. A Zeus szőlőfajta hajlamos a túlérésre, töppedésre, melyből ilyen különleges desszertborokat is lehet készíteni. Illatban aszalt sárgabarack, aszalt füge és karácsonyi fűszerek sokasága jelenik meg. Ízében visszaköszönnek az aszalt gyümölcsök, fűszerek, melyet izgalmas savak kísérnek. Édessége mellett sok izgalmat mutat, diós – kávés aromái egészen hosszan kitartanak.

Látogasson el hozzánk, a természet ajándékai Önre várnak.     elérhetőség ITT